Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving, ook in Pijnacker-Nootdorp. Op tal van gebieden wordt vrijwilligerswerk verricht: de zorg, cultuur, onderwijs en in de sport.

Onder vrijwilligerswerk verstaan we "werk dat in enig georganiseerd verband onbetaald wordt verricht voor anderen en/of de samenleving, zonder dat degene die het verricht daar voor zijn of haar levensonderhoud van afhankelijk is".

Waarom vrijwilliger worden?

Vrijwilligerswerk levert niet direct geld op, maar geeft vaak veel voldoening, plezier in het werk en erkenning. Het werk is rijk aan sociale contacten en men kan soms ook nieuwe vaardigheden opdoen. In sommige gevallen kan vrijwilligerswerk een opstapje zijn naar een (nieuwe) baan. Het volledige verenigingsleven in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en vele andere organisaties steunen op de inzet van vrijwilligers.

Meedoen?

Wilt u ook belangenloos iets voor een ander doen? Kijk voor meer informatie en vacatures op de website van het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp: www.vrijwilligerswerkpijnacker-nootdorp.nl.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties die veel met vrijwilligers werken. Meer informatie vindt u op de website van het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp, onder 'Info, advies'.

Jonge vrijwilligers

Om jonge mensen met het vrijwilligerswerk kennis te laten maken is de maatschappelijke stage in het leven geroepen.

Steun van vrijwilligers nodig?

Wie kan mij meer vertellen over bijvoorbeeld alzheimer of autisme? Waar kan ik praten met lotgenoten? Hoe vind ik een maatje of een bezoekvrijwilliger? Kan iemand mij helpen met mijn thuisadministratie? Kijk in het overzicht hieronder voor welke hulp u waar terecht kunt.

Meer informatie

Heeft u vragen over het vrijwilligerswerk, neem dan contact op met de afdeling Beleid via telefoonnummer 14 015.