Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Voortgang werkzaamheden fase 5 Koningshof

De werkzaamheden aan fase 5 in de Rivierenlaan tussen Peizerdiep en Oosterdiep lopen op schema. Eind dit jaar zijn de werkzaamheden gereed en liggen de straten weer dicht. Vanaf november kan dan ook het groen geplant worden.

De afgelopen maanden is hard gewerkt. De grond is gezuiverd, de riolering vervangen, kabels en leidingen van gas, water en elektriciteit zijn vervangen of onderhouden en de openbare ruimte is tot het oorspronkelijke niveau opgehoogd.

Straten dicht

Niet alleen bewoners van fase 5 hebben iets van de werkzaamheden gemerkt, dagelijks hebben tractors via de Rivierenlaan grond afgevoerd naar het depot aan de verlengde Europalaan en weer zand aangevoerd. Er ligt nu een goede ondergrond en goede afdekking voor de nieuwe riolering. Ook de straten liggen nu weer keurig dicht. Fase 5 kan er weer heel wat jaren tegenaan.

Planten van groen

In november/december wordt groen in de wijk geplant, zodat bewoners van deze fase komend voorjaar weer groen tegemoet kunnen zien. In het definitieve ontwerp staat welke bomen en heesters straks geplant worden.