Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Voor Arbeid en Kansen

Vrijdag 17 november hebben de deelnemers aan het traject ‘Voor Arbeid en Kansen’ hun certificaat ontvangen als bewijs dat ze deze training met goed gevolg hebben afgerond.

Bedrijfsbezoek Voor Arbeid en Kansen

Motivatie

Het ging om 10 vergunninghouders van Syrische afkomst -waaronder 3 dames en 7 heren- die middels deze training zijn voorbereid op hun deelname aan de arbeidsmarkt. De motivatie van de deelnemers is hoog, de vorderingen met de Nederlandse taal gaan hard. Er zijn bedrijfsbezoeken gebracht, aan onder meer Duijvestein Tomaten en Hoeve Biesland, en er is gewerkt aan de presentatievaardigheden. Ook is er vrijwilligerswerk gedaan bij de ouderenmiddag en het vrijwilligersfeest.

De training is verzorgd door Birgit Snelleman van Factor V samen met twee bijstandsconsulenten van de gemeente, Hetty Verschoor en Jessica Groen.

Vervolg

Inmiddels heeft de gemeente ook een follow up traject voor deze doelgroep, ‘Grenzeloos’. Dit traject richt zich meer op individuele begeleiding van vergunninghouders. Door intensief samen te werken met de deelnemers wordt geprobeerd de laatste stap te zetten naar betaald werk.