Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Visie op horeca en detailhandel

Het lokale aanbod van de winkelcentra in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van het wonen en leven in de gemeente. De detailhandel en horeca in Pijnacker-Nootdorp onderscheiden zich door kleinschaligheid en vriendelijkheid, maar ook door goede service en kwaliteit te bieden.

Evenwichtig en geconcentreerd

De gemeente zet in op een evenwichtig en geconcentreerde aanbod van detailhandel- en horecavoorzieningen. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor samenwerking en worden lege bedrijfspanden voorkomen. De gemeente wil het bestaande aantal vierkante meters detailhandel zo goed mogelijk gebruiken en voorlopig dan ook niet uitbreiden.

Kwaliteit en afwisseling

De gemeente ziet wel mogelijkheden om de kwaliteit en afwisseling in de horeca te vergroten. Het beleid van de gemeente creƫert ruimte om ondernemingen te kunnen ondersteunen in Pijnacker-Centrum en de Dorpsstraat in Nootdorp. Daarnaast wil de gemeente onderzoeken of er ruimte kan worden gemaakt in het buitengebied.

Samenwerking

De gemeente zet in op meer samenwerking tussen de horeca, de detailhandel en de gemeente onderling. De herkenbaarheid en profilering van het aanbod in Pijnacker-Nootdorp is hierbij het belangrijkste aandachtspunt.