Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vijfstappenplan 'Hoe start ik een bedrijf'

Het vijfstappenplan 'Hoe start ik een bedrijf' helpt u op weg om uw bedrijf succesvol te maken. Met handige tips en links naar nuttige websites voor startende ondernemers.

Stap 1 Schrijf een ondernemersplan

Een ondernemersplan helpt u om overzichtelijk uw idee├źn in kaart te brengen. Houdt er rekening mee dat als u een lening wilt aanvragen een ondernemersplan verplicht is. Meer hierover vindt u op de website ondernemersplein.nl.

Stap 2 Geef een omschrijving van uw doelgroep en maak een marketingplan

Klanten, wie zijn ze en waar kunt u ze bereiken? Wat is de reden dat zij een product of dienst bij u afnemen en niet bij uw concurrenten? Heeft u nagedacht over de prijs van uw product en hoe u deze in de mark gaat zetten? Als u deze vragen kunt beantwoorden bent u goed op weg.

Financiering

Heeft u een lening nodig om uw bedrijf op te starten? Verschillende manieren van financiering kunt u terugvinden op de site van ondernemersplein.
Bij Qredits Microfinanciering kunt u een microkrediet aanvragen tot 50.000 euro.

Stap 3 Netwerken

Leer nieuwe zakenpartners en of investeerders kennen via netwerkbijeenkomsten. De Kamer van Koophandel (KvK) organiseert speciale startersnetwerk bijeenkomsten. Tegenwoordig is een digitaal netwerk ook erg belangrijk. Zorg dat u een LinkedIn pagina heeft en voeg mensen die u heeft ontmoet toe aan uw professionele netwerk. U kunt zich via LinkedIn ook aansluiten bij communities die interessant zijn voor uw vakgebied. Bijvoorbeeld de groep Accountteam Ondernemers van Pijnacker-Nootdorp.

Stap 4 Regels, vergunningen en subsidies

Een overzicht van wetten, regels, vergunningen en belastingen waarmee u te maken krijgt als stratende ondernemer kunt u vinden op de site van het ondernemersplein.

Stap 5 Boekhouding en belasting

Als u vanaf de start van uw onderneming uw administratie goed bij houdt scheelt u dat een hoop uitzoeken van de boekhouding in de toekomst. Een overzicht van belastingen die u als ondernemer moet betalen kunt u vinden op de website ondernemersplein.nl.

Coaching en advies

Tot slot, durf om coaching en advies te vragen van familie, vrienden en professionals. Als u zich als ondernemer goed voorbereid op de start van uw bedrijf is de kans op succes groter.