Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Verwijderen paaltjes fietspaden Nootdorp

De gemeente verwijdert dit jaar 36 van de 74 paaltjes in de fietspaden in Nootdorp. Dit voorkomt kleine ongevallen van (brom-) fietsers in het verkeer. Alleen waar het echt nodig is, blijven de paaltjes in het fietspad staan.

Onderzoek

We hebben onderzoek gedaan naar alle locaties van de fietspaaltjes in Nootdorp. Op onderstaande overzichtskaartjes ziet u welke palen we gaan verwijderen. Na Delfgauw en Nootdorp gaan we ook de fietspaaltjes in Pijnacker opnieuw beoordelen.

Nadelen fietspaaltjes

In het verleden zijn veel palen in fietspaden geplaatst. Dit gebeurde bijvoorbeeld om te voorkomen dat auto’s over fietspaden zouden rijden. Tegenwoordig is er meer oog voor de nadelen, zoals mogelijke ongevallen door een botsing met een paal. De laatste jaren is er een stijging van dit soort ongevallen. Daarom willen we er iets aan doen.

Zo min mogelijk paaltjes

Voordat we nu een paal bij een fietspad plaatsen, kijken we extra kritisch naar de noodzaak. Uitgangspunt is dat we zo min mogelijk fietspalen plaatsen. Voor bijzondere verkeerssituaties geldt een uitzondering. Bijvoorbeeld als aantoonbaar veel auto’s van fietspaden gebruik maken of ter voorkoming van schade aan fietsbruggen.

Vragen of tips?

Heeft u vragen of tips over het verwijderen van de fietspaaltjes in Delfgauw? Stuur dan een e-mail naar verkeer@pijnacker-nootdorp.nl onder vermelding van ‘Fietspaaltjes in fietspaden Nootdorp’.