Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Verkoop Jozefhuis

Het beeldbepalende en monumentale Jozefhuis aan de Veenweg in Nootdorp wordt verkocht.

Jozefhuis in Nootdorp met auto voor het gebouw

Het Jozefhuis is in 1906 gebouwd als St. Josephgesticht en Parochiehuis. Sinds die tijd heeft het gebouw verschillende organisaties, verenigingen en scholen gehuisvest, zoals de Josefschool, scouting, een welzijnscentrum en de toneelvereniging. Door dit gebruik is het pand een onderdeel geworden van de historie van Nootdorp. Er zijn weinig Nootdorpers die het Jozefhuis dan ook niet van binnen en van buiten kennen.

Vele mogelijkheden

Volgens het bestemmingsplan Nootdorp-Noord heeft het Jozefhuis en de omliggende grond de bestemming ‘gemengd-3’; dit wil zeggen dat het pand en de gronden bestemd zijn voor dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen en (voor een deel) wonen. De gemeente besloot de herontwikkeling van het complex niet zelf ter hand te nemen maar de gebouwen te verkopen door een vrijwillige gesloten inschrijving.

Unieke locatie

Het Jozefhuis ligt naast de H. Bartholomeuskerk vlak bij het centrum van Nootdorp. In de directe omgeving liggen woningen, een basisschool en een sportcomplex. De bereikbaarheid is uitstekend, vlak bij de A12 en de A4.

Inschrijving

Alle informatie over de inschrijving is opgenomen in het inschrijvingsdocument. Geïnteresseerden kunnen dit document opvragen via de makelaar/erfgoedexpert die in opdracht van de gemeente belast is met de inschrijving en verkoopprocedure. Kijk op www.redres.nl of mail info@redres.nl. Tot en met vrijdag 14 november 16.00 uur kan een bod worden ingediend. Uiterlijk 9 januari zal de gemeente het gunningsbesluit nemen.