Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Verkeersregelaar blijft bij rotonde Ruyven in Delfgauw

Verkeer van het bedrijvenpark Ruyven in Delfgauw kon tijdens de avondspits de N470 moeilijk bereiken. Een proef met verkeerslichten, gestart in februari, wordt nu voortgezet.

Vrachtauto's rijden af op de rotonde bij bedrijventerrein Ruyven

Sinds februari staat op werkdagen van 16.00 tot 19.00 uur een verkeerslicht tussen het Kruithuisplein en de rotonde Ruyven, bediend door een verkeersregelaar. Sinds de start van de proef kan verkeer vanaf de Laan van Ruyven makkelijker de rotonde op rijden.

Op 23 april zijn bij een feestelijke ondertekening van de ‘Overeenkomst rotonde Ruyven’ de eerste resultaten van de pilot gedeeld en werd vooruit gekeken naar het vervolg. De overeenkomst is een markering van gemaakte afspraken. De overeenkomst is een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland en vertegenwoordigers van bedrijvenpark Ruyven. Het bedrijvenpark levert een financiële bijdrage aan de verkeersmaatregelen. Bedrijven passen mobiliteitsmanagement toe om het verkeer tijdens de spits te verminderen.

Beter Benutten

Dit project is onderdeel van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een bereikbare regio door een efficiënt gebruik van wegen en het OV- en fietsnetwerk. Een pakket aan maatregelen waar Rijk, de regio en het bedrijfsleven samen aan werken, moet ervoor zorgen dat er in 2014 ongeveer 20% minder files zijn.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden, de Haaglanden-gemeenten, de provincie Zuid-Holland, en VNO-NCW West investeren gezamenlijk 158 miljoen euro in Beter Benutten Haaglanden. Alle maatregelen worden in de periode 2012- 2014 uitgevoerd.