Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Van Gils kan gaan bouwen op bedrijvenpark Heron

Op vrijdag 14 juni heeft wethouder economische zaken Peter van Haagen de omgevingsvergunning aan Van Gils Automotive overhandigd. Hiermee kan Van Gils gaan starten met de bouw van een nieuw bedrijfspand op een 6.000 m2 grote kavel op Heron.

Wethouder Peter van Haagen overhandigt de omgevingsvergunning aan Van Gils

Naar verwachting is begin 2014 de nieuwe huisvesting van Van Gils klaar en verhuist het bedrijf naar Bedrijvenpark Heron in Nootdorp.

Van Gils heeft de stap genomen om te investeren in een duurzame toekomst met een nieuwe bedrijfsvestiging. De keuze van een locatie zoals op Bedrijvenpark Heron was een lang gekoesterde wens, die nu gerealiseerd kan worden.

Over Van Gils

Van Gils is gespecialiseerd in de verwerking van jonge auto’s die om uiteenlopende redenen aan het gebruik zijn onttrokken. Door intensieve samenwerking met verzekeringsmaatschappijen, garagebedrijven en schadeherstelbedrijven is een interessant bestand van leveranciers van demontageauto’s en afnemers van de gedemonteerde auto-onderdelen opgebouwd. Door haar contacten met overheden is Van Gils een belangrijke schakel als verwerker van afgedankte auto’s en leverancier van oefenauto’s.

Modern bedrijf

Van Gils laat met zijn bedrijf zien, dat het een moderne onderneming is gespecialiseerd in de recycling van personenauto’s en de verkoop van hoogwaardige onderdelen. De verwerking van de auto’s geschiedt in een werkplaats vergelijkbaar met een gewone garage, en de verkoop van onderdelen gebeurt in een representatieve showroom. De opslag van de gedemonteerde auto’s is aan het zicht onttrokken.

Bij de autodemontagebedrijven die zich op Heron willen vestigen, stelt de gemeente Pijnacker-Nootdorp de eis dat alle werkzaamheden inpandig gebeuren. Van Gils voldoet hier aan. De bedrijven moeten passen binnen milieucategorie 3.2 tot 4.1 en voldoen aan de beeldkwaliteitseisen voor het bestemmingsplan Heron.

Bouw op Heron gestart

Riverdale is als eerste bedrijf op Bedrijvenpark Heron in januari jl. gestart met de bouw van haar kantoor- en bedrijfspand. Begin juli zal Fugro starten met de bouw van een complex waar o.a. Fugro Engineers B.V. gehuisvest zal worden.