Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

Heeft u voor uw vakantie een nieuw reisdocument nodig? Vraag dit dan op tijd aan.

Hand met daarin een nederlands paspoort

Paspoorten en identiteitskaarten worden op een centrale plaats in Nederland gemaakt. U krijgt uw nieuwe reisdocument daarom niet meteen mee. Na een aantal dagen kunt u het ophalen. Reken op een week, dan bent u op tijd. Maar wacht niet te lang, u bent niet de enige die op vakantie gaat.

Tien jaar geldig

Een geldig reisdocument is nodig om te reizen in het buitenland en om u te legitimeren. Het is niet toegestaan om in het buitenland te reizen met een verlopen paspoort of identiteitskaart. Een reisdocument blijft tien jaar geldig. Daarna bent u verplicht het in te leveren bij de gemeente. Houdt u er wel rekening mee dat bepaalde landen aanvullende of afwijkende eisen kunnen stellen. Het is raadzaam hiernaar tijdig te informeren bij uw reisbureau of het betreffende consulaat.

Tip!

Met een identiteitskaart kunt u zich identificeren en reizen binnen de Europese Unie (meer informatie op www.paspoortinformatie.nl ). Een identiteitskaart is goedkoper dan een paspoort. Dus blijft u binnen Europa, dan is een identiteitskaart zeker het overwegen waard.