Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vacature: Toezichthouder/handhaver WMO & Jeugd

Nieuwsgierig hoe het is om te werken voor een Beste Werkgever 2017-2018? Bij de afdeling Sociaal Domein hebben wij een vacature voor een Toezichthouder/handhaver WMO & Jeugd voor 32-36 uur per week.

Gemeentekantoor aan het Oranjeplein

De afdeling en het team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit het team Werk & inkomen, team Jongeren, opleiding en werk (samen taakveld Participatie) en het team WMO en de Kernteams (samen taakveld Maatschappelijke ondersteuning).

De ondersteunende werkzaamheden, waaronder administratie, inhoudelijke en juridische staf, contractmanagement, applicatiebeheer en toezicht & handhaving, zijn ondergebracht in het Bedrijfsbureau.

Op het gebied van toezicht en handhaving in het sociaal domein zijn wij zowel lokaal als regionaal volop in beweging. Er zijn gezamenlijke opgaven gesteld om deze functies met bijbehorende processen vorm te geven. De functie richt zich in eerste instantie op WMO en Jeugd, maar de ambitie is om toezicht en handhaving uiteindelijk integraal aan te pakken.

De functie

De gemeente wil de voorzieningen in het kader van de WMO en de Jeugdwet rechtmatig verstrekken. Om dit te bevorderen zijn wij nu op zoek naar een Toezichthouder/handhaver. Het werk omvat drie kernactiviteiten: informatie verzamelen, beoordelen en interveniëren.

Binnen onze gemeente bestaat deze functie nog niet. Van jou verwachten we dus dat je lokaal - en in nauwe regionale samenwerking - de handhaving inricht en blijft ontwikkelen. Je bent een spin in het web voor het ontvangen en bundelen van signalen uit onder andre de sociale teams en de WMO-toegang, waarbij je een goede afstemming tussen betrokken partijen initieert. Ook voer je diverse, maar vooral rechtmatigheidsonderzoeken uit. Dit houdt onder meer in:

  • Je adviseert en ondersteunt medewerkers bij de beoordeling van de rechtmatigheid van de WMO en de Jeugdwet. Je stimuleert fraude-alertheid.
  • Je initieert samenwerking met consulenten, staf, contractmanagers en administratie om van elkaar te leren en elkaar te versterken.
  • Je signaleert onwenselijke situaties, schat adequaat de ernst daarvan in en treedt passend op.
  • Je beoordeelt in hoeverre risicosignalen aanleiding geven tot (fraude)onderzoek.
  • Je verricht - zelfstandig en in teamverband - bestuursrechtelijke en/of strafrechtelijke onderzoeken naar aanleiding van meldingen.
  • Je adviseert accounthouders van de gemeente over passende maatregelen bij ongewenste situaties.

Wij zoeken:

Een daadkrachtige, initiatiefrijke collega met HBO werk- en denkniveau. Je beschikt over kennis van relevante wetgeving op zowel sociaal als juridisch gebied. Kennis van organisatorische en financiële structuren in het sociaal domein is wenselijk. Je hebt goede onderzoeksvaardigheden, ordent gemakkelijk informatie en kunt zakelijk en objectief rapporteren. Ervaring in een soortgelijke functie is een pré.
Je houdt van pionieren, bent leergierig en vindt het een uitdaging goede resultaten neer te zetten. Je bent een stevige persoonlijkheid en kunt zowel zelfstandig als in een team werken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden; je weet vertrouwen te winnen, te overtuigen en je durft partijen aan te spreken en te confronteren. Je kunt goed schakelen tussen strategisch en uitvoerend niveau, tussen regionale samenwerking en lokale belangen, tussen doelmatigheid en rechtmatigheid.

Wij bieden:

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij je, naast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een salaris van maximaal € 3.805,-- (schaal 9) bruto per maand voor een 36-urige werkweek en een individueel keuzebudget van 16,8% van je salaris. Vanwege de ontwikkelingen op het gebied van toezicht & handhaving is deze functie in eerste instantie voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Jessica Koppenol, telefoon 06-57311959.

Solliciteren

Bieden wij je een functie die je aantrekkelijk vindt en waarvoor je in aanmerking denkt te komen? Dan nodigen wij je van harte uit te reageren. Je kunt je sollicitatie onder nummer 2018-14 voor 1 mei 2018 e-mailen naar a.kerklaan@pijnacker-nootdorp.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.