Sluiten
 1. stuur door
 2. bedankt
stuur door

Vacature: Teamleider Bedrijfsbureau

Nieuwsgierig hoe het is om te werken voor een Beste Werkgever 2017-2018? Voor afdeling Sociaal Domein hebben wij een vacature voor een Teamleider Bedrijfsbureau voor 36 uur per week.

Gemeentekantoor aan het Oranjeplein

De afdeling en het team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit het team Werk & inkomen, team Jongeren, opleiding en werk (samen taakveld Participatie) en het team WMO en de Kernteams (samen taakveld Maatschappelijke ondersteuning).

Naast de dagelijkse uitvoering bevinden zich binnen de afdeling ondersteunende werkzaamheden, waaronder

 • administratie;
 • inhoudelijke en juridische staf;
 • contractmanagement;
 • applicatiebeheer en toezicht & handhaving.

Deze onderdelen komen samen in een nieuw op te richten Bedrijfsbureau. Als teamleider van dit bedrijfsbureau maak je deel uit van het MT Sociaal domein dat bestaat uit een afdelingshoofd en twee collega-teamleiders.

De functie

Als teamleider Bedrijfsbureau ben je verantwoordelijk voor het verder opzetten en inrichten van een bedrijfsbureau. Je stuurt op de kwaliteit en de resultaten van de verschillende onderdelen en zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen van het bedrijfsbureau zich ontwikkelen tot resultaatgerichte, integraal werkende functies. Ook coach en ondersteun je de teamleden; 15 tot 20 in aantal.

Daarnaast geef je leiding aan verschillende multidisciplinaire projecten en overleggen:

 • Je zorgt voor een efficiënt financieel- administratief proces, met name op het gebied van jeugdhulp. Je verbetert de taakverdeling en de samenwerking tussen betrokken partijen en verwerkt de uitkomsten van de VIC 2017 daarbij.
 • Je coördineert de lokale implementatie van de regionale inkoopafspraken Jeugdhulp 2018 op zowel inhoudelijk als administratief- technisch vlak. In overleg geldt dit ook voor Inkoop 2020.
 • Je coördineert de optimalisatie van werkprocessen en systemen, op dit moment vooral op het gebied van Werk& Inkomen. O.a. de implementatie van I-participatie en de oriëntatie op een nieuw regiesysteem kunnen hier deelprojecten van zijn.
 • Je zet het netwerk Preventie Financiële Problemen verder op en verbindt dit met vroegsignalering en schuldhulp. Je zorgt ervoor dat het netwerk meerwaarde heeft en houdt en draagt waar mogelijk over.
 • Je zorgt voor de implementatie van Toezicht& handhaving voor WMO en Jeugd en de uitvoering van het projectplan.

Wij zoeken:

Een enthousiaste collega met minimaal HBO werk- en denkniveau. Je beschikt over ten minste twee jaar ervaring in (onderdelen van) het Sociaal Domein. Je hebt leidinggevende kwaliteiten, bent coachend, maar hebt ook het lef en de daadkracht om door te pakken wanneer nodig. Leidinggevende ervaring is een pré.
Je bent in staat snel te schakelen tussen verschillende onderwerpen en tussen abstracte en concrete vraagstukken. Je beschikt over analytisch vermogen en kan goed de vertaling maken van visie en beleid naar uitvoering. Ook heb je een zakelijke, resultaatgerichte instelling en ben je kostenbewust.
Je bent een teamspeler en vindt het een uitdaging om samen met collega's goede resultaten te behalen. Je beschikt over de volgende competenties: goede mondelinge en schriftelijke communicatie en presentatie, klantgerichtheid, overtuigingskracht, integraal samenwerken en resultaatgerichtheid.

Wij bieden:

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij je, naast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een salaris van maximaal € 4.859, - per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek en een individueel keuzebudget van 16,8% van je salaris. Vanwege de ontwikkelingsfase van de afdeling en het bedrijfsbureau is deze functie in eerste instantie voor de duur van twee jaar. Na twee jaar wordt de positie van het Bedrijfsbureau, inclusief de functie van teamleider geëvalueerd.

Informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Monique van Waardenberg, afdelingshoofd Sociaal Domein, telefoon 015-3626466.

Solliciteren

Bieden wij je een functie die je aantrekkelijk vindt en waarvoor je in aanmerking denkt te komen? Dan nodigen wij je van harte uit te reageren. Je kunt je sollicitatie onder nummer 2018-15 voor 1 mei 2018 e-mailen naar a.kerklaan@pijnacker-nootdorp.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.