Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vacature: Strategisch Adviseur

Nieuwsgierig hoe het is om te werken voor een Beste Werkgever 2017-2018? Wij zoeken bij de afdeling Directiestaf een Strategisch Adviseur voor 32 tot 36 uur per week.

Gemeentekantoor aan het Oranjeplein

Wat ga je doen?

Je bent een strateeg die met het management en bestuur meedenkt over en meewerkt aan de ontwikkeling van de gemeente en de gemeentelijke organisatie. De groei van de gemeente werkt op alle denkbare terreinen op ingrijpende wijze door. Het management en bestuur staan voor de taak om die ontwikkelingen in goede banen leiden. De Directiestaf staat hen daarin bij.

Je bent iemand die overziet waar de gemeente nu mee bezig is en over tien jaar wil uitkomen. Je bent in staat om de hoofdlijnen aan te geven en je weet over te brengen waar op ingezet moet worden. Je gaat daarover het gesprek aan met directie- en collegeleden, afdelingshoofden en externe partners om draagvlak te verkrijgen voor en samenhang te bewerkstelligen in de strategische oriëntatie. Je bent een medewerker die uitnodigt tot toekomstgericht, omgevingsbewust en integraal handelen. Je doorziet hoe de gemeentelijke organisatie werkt en voelt de bestuurlijke dynamiek aan. Je legt de focus op ontwikkelingen die op de gemeente afkomen en vertaalt deze naar opgaven voor de vormgeving van het beleid, de organisatie en de bedrijfsvoering.

Wat neem je mee?

Je hebt een afgeronde academisch bestuurskundige, beleidswetenschappelijke en/of bedrijfskundige opleiding. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in directe samenwerking met het hoogste managementniveau en het bestuur van een gemeente. Je hebt ervaring in mondeling en schriftelijk advieswerk en ervaring met de toepassing van verschillende interventiestijlen.
Naast bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsgerichtheid heb je inzicht in het functioneren van gemeentelijke organisaties en bedrijfsprocessen. Je kan snel schakelen tussen verschillende onderwerpen en je beschikt over strategisch denkvermogen en adviesvaardigheden.

Over ons team

De Directiestaf ondersteunt de gemeentesecretaris en het directieteam bij hun regisserende en toetsende rol. Taken zijn onder meer concerncontrolling, auditing, strategische vraagstukken en bestuurs- en managementondersteuning.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.984,00 (schaal 13 van de gemeentelijke salaristabel januari 2018) en ontvang je een individueel keuzebudget van 16,8% van je salaris. Daarnaast heeft onze gemeente ook een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer een Persoonlijk Gezondheidsbudget.

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? En wil jij graag werken bij de Beste Werkgever 2017-2018? Wij ontvangen dan graag een actueel CV met een motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Misschien zitten wij dan binnenkort om de tafel! We ontvangen je reactie graag voor 28 mei 2018 onder nummer 2018-20 bij Corina Dolieslager, managementassistente, e-mail: c.dolieslager@pijnacker-nootdorp.nl

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met de heer J.P.R Woudstra, gemeentesecretaris/ algemeen directeur, telefoonnummer 015-3626917.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.