Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vacature: Stedenbouwkundige

Wil jij een belangrijke rol spelen in de ruimtelijke ontwikkeling van een groeigemeente? De gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een Stedenbouwkundige voor 36 uur per week.

Gemeentekantoor aan het Oranjeplein

Wat ga je doen?

Als stedenbouwkundige zet je je in voor de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente in de volle breedte: van advisering over kleine particuliere initiatieven in de linten tot visie op een woongebied. Je helpt je collega’s en initiatiefnemers (burgers en bedrijven) bij het verder brengen van hun plannen vanuit het gedachtengoed van 'uitnodigingsplanologie'. Je vertaalt de ruimtelijke uitgangspunten naar oplossingen voor de praktijk.

Je toetst en adviseert over bouwplannen die in strijd zijn met het bestemmingsplan en je begeleidt bouw- en ontwerpprocessen met individuele aanvragers. Verder schrijf je stedenbouwkundige en landschappelijke randvoorwaarden bij ruimte voor ruimte regelingen. Daarnaast lever je een bijdrage aan de bestemmingsplannen die binnen het team worden opgesteld. Zo stel met je collega’s wijkwaarderingsplannen en visieverkenningen op.

Wat neem je mee?

In de eerste plaats enthousiasme om voor een groeigemeente te werken. Je hebt een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding, met meerdere jaren aantoonbare ervaring als stedenbouwkundige, bij voorkeur bij een gemeente. Je hebt ervaring met tekenen met behulp van CAD-systeem MicroStation. Je bent creatief, open en zelfstandig en werkt vanuit integraliteit; je begrijpt wie en wat er op welk moment in een project belangrijk is. Je kunt goed in teamverband werken en weet je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken.

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer is recentelijk opgericht na samenvoeging van diverse taakvelden en bestaat uit een stafbureau en twee teams, te weten Ruimte en Gegevensbeheer & Belastingen. Het team Ruimte, waarin je komt te werken, is verantwoordelijk voor de behandeling van aanvragen Omgevingsvergunningen en voor het opstellen van bestemmingsplannen. Als organisatie zijn we al volop bezig met de (voorbereidingen op de) implementatie van de Omgevingswet en team Ruimte probeert waar mogelijk al te werken in de geest van de nieuwe wet.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren groeit het inwoneraantal van 55.000 naar 65.000 inwoners. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid.

De organisatie bestaat uit circa 330 medewerkers. Deze pakken maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken ‘in contact’ met de samenleving op. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng. De organisatie biedt je graag kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd, wat blijkt uit het stempel ‘Beste Werkgever 2017-2018’, en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.859,-- bruto per maand (schaal 11 salaristabel gemeenteambtenaren per 1 januari 2018). Daarbovenop ontvang je een individueel keuzebudget ter hoogte van 17,05% van je salaris. Onze gemeente heeft daarnaast een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer een Persoonlijk Gezondheidsbudget. Je wordt aangesteld voor de duur van een jaar, wat na een goede beoordeling omgezet wordt in een vast dienstverband.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen dan graag een actueel CV met een motivatiebrief waarin je aangeeft wat jou drijft. Mail je sollicitatie onder vermelding van vacaturenummer 2018-27 uiterlijk 24 augustus 2018 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via a.kerklaan@pijnacker-nootdorp.nl. Gesprekken worden gepland op dinsdag 28 augustus tussen 9.00 en 12.00 uur. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marianne Koot, teamleider Ruimte, telefoonnummer 06-15430984.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.