Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vacature: Jobcoach arbeidsbeperkten

Nieuwsgierig hoe het is om te werken voor een Beste Werkgever 2017-2018? Wij zoeken bij de afdeling Sociaal Domein een Jobcoach arbeidsbeperkten voor 36 uur per week.

Gemeentekantoor aan het Oranjeplein

Wat ga je doen?

Je helpt mee aan onze ambitie dat arbeidsbeperkten binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Hiervoor verleen je persoonlijke ondersteuning en individuele trajectbegeleiding aan klanten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt veroorzaakt door hun arbeidsbeperking, met als doel het verkrijgen en behouden van betaald werk. Zo help je hen een stap vooruit!

Een greep uit je werkzaamheden:

  • Je bepaalt gezamenlijk met de klantmanager de nodige inzet.
  • Je stelt naar aanleiding van gesprekken met de klant en overige informatie een begeleidingsplan op en bespreekt dit met de klant en de klantmanager.
  • Je bereidt de klant voor en plaatst en begeleidt deze naar betaald werk.
  • Je coacht de klant ‘on the job’.
  • Je adviseert de werkgever over de begeleiding en de uitvoering van taken van de klant.
  • Je evalueert het begeleidingsplan met de klant en de klantmanager en stelt dit zo nodig bij.
  • Je bewaakt de voortgang en de uitvoering van de individuele trajecten.
  • Je verwijst, gezamenlijk met de klantmanager, door naar de nodige hulpverlening.

Wat neem je mee?

Je hebt een Hbo-opleiding afgerond en aanvullend een erkende jobcoach opleiding gedaan of in dit werkveld aantoonbaar aan deskundigheidsbevordering gewerkt vanuit een soortgelijke functie. Je hebt ervaring met re-integratie en specifiek de doelgroep arbeidsbeperkten. Uiteraard ben je thuis in de geldende wet- en regelgeving en de (digitale) sociale kaart. Je hebt inlevingsvermogen, weet hoe je iemand kan instrueren en aanmoedigen en weet in contact tussen organisaties effectief te communiceren. Daarbij ben je flexibel en sta je voor maatwerk, je blijft jezelf ontwikkelen door reflectie en het bijhouden van vakliteratuur en werkt vanuit hoge ethische maatstaven zoals je die kent van de NOLOC gedragscode.

Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie teams: Participatie, Maatschappelijke ondersteuning en het Bedrijfsbureau. Onder het team Participatie valt het taakveld Jongeren, opleiding en werk, en het taakveld Werk & inkomen waar jij als jobcoach deel van uitmaakt. Het team bestaat uit 15-20 personen en er heerst een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid binnen de taakvelden.

Over onze gemeente

De organisatie bestaat uit circa 330 medewerkers. Deze pakken maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken ‘in contact’ met de samenleving op. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng. De organisatie biedt je graag kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren groeit het inwoneraantal van 55.000 naar 65.000 inwoners. En omdat buurgemeenten Den Haag, Delft en Rotterdam grenzen aan Pijnacker-Nootdorp hebben we te maken met grootstedelijke dynamiek. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken. Wil jij samen met deze collega’s werken aan een betrouwbare, klantgerichte en eigentijdse gemeente? Dan ben jij misschien wel de collega die wij zoeken!

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.805,- (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel januari 2018) en je ontvangt een individueel keuzebudget van 16,8% van je salaris. Daarnaast heeft onze gemeente ook een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer een Persoonlijk Gezondheidsbudget. Je wordt aangesteld voor de duur van een jaar wat na een goede beoordeling wordt verlengd met nogmaals een jaar.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen dan graag een actueel CV met een motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw drijft. Mail je sollicitatie onder vermelding van vacaturenummer 2018-22 voor 21 juni 2018 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via a.kerklaan@pijnacker-nootdorp.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Leo Suijker, teamleider Participatie, telefoonnummer 06-19671400.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.