Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vacature: Ervaren medewerker personeels- en salarisadministratie

Nieuwsgierig hoe het is om te werken voor een Beste Werkgever 2017-2018? Bij de afdeling Bedrijfsvoering zoeken wij een Medewerker personeels- en salarisadministratie voor 32-36 uur per week.

Gemeentekantoor aan het Oranjeplein

Wat ga je doen?

Je beheert en optimaliseert de personeels- en salarisadministratie van de gemeente, samen met je collega-medewerker PSA. Voor de personeelsadministratie zorg je voor de juiste afhandeling van de afgesproken arbeidsvoorwaarden en stel je de besluiten en brieven voor de medewerkers op. Voor de salarisadministratie muteer en controleer je de besluiten, verzorg je de afdrachten aan ABP, IZA en belastingdienst en informeer je leidinggevenden en medewerkers over salarissen en berekeningen.
Op het resultaat van deze salarisverwerking ben je aanspreekbaar voor management, medewerkers, accountants, belastingdienst, financiële medewerkers en P&O-collega’s. Afhankelijk van de vraag zorg je voor een accurate afhandeling van deze klantcontacten.
Door deze contacten beschik je over voldoende overzicht om de kwaliteit van de salarisadministratie te verbeteren. Je bent continu op zoek naar afstemming met je collega’s voor verbetering van de P&O- producten en –diensten. Ook speel je een belangrijke rol in de projectmatige doorontwikkeling van de personeels- en salarisadministratie, zoals de verdere digitalisering en verbetering van processen. Op onderdelen zul je hierin ook een trekkersrol vervullen.
In de samenwerking met de HR-adviseurs draag je bij aan het oplossen van complexe vraagstukken met een salaris-technische component door met hen hierover te sparren en hen te adviseren.

Wat neem je mee?

Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding in een financiële richting, aangevuld met het Praktijkdiploma Loonadministratie en een aantal jaren ervaring met dit soort werk bij de overheid. Je bent in staat zelf brieven en besluiten te formuleren voor medewerkers en hierbij werk je zorgvuldig en accuraat. Je hebt kennis van geautomatiseerde personeels- en salarissystemen, bij voorkeur PIMS en LPS. Ook de beheersing van Excel is essentieel. Een pré is kennis van en ervaring met financiële processen en systemen (liefst Key2Financien) en Cognos. Je hebt ervaring met digitalisering, procesverbetering en projectmatig werken.

  • Je bent proactief, oplossingsgericht, vernieuwend, klantgericht en communicatief.
  • Je houdt van je vak en je bent constant bezig met het volgen van ontwikkelingen op het terrein van de sociale, fiscale en pensioenwetgeving. Je deelt deze met je collega’s P&O en verwerkt ze in je dagelijkse werkzaamheden.
  • De kwaliteit van je werk kenmerkt zich door accuraat werken te koppelen aan het constant bezig zijn met de vraag van de klanten van P&O.
  • Op drukke momenten ben je flexibel en ben je stressbestendig.

Over ons team

De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Control, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie. De vacature voor Medewerker personeels- en salarisadministratie valt onder het team Personeel & Organisatie van de afdeling Bedrijfsvoering.

Het taakveld P&O houdt zich met name bezig met advisering, beleidsontwikkeling en beheer op het vlak van personeel en organisatie. Ons management draagt hiervoor verantwoordelijkheid; het taakveld P&O creëert de randvoorwaarden waarbinnen dit optimaal wordt gerealiseerd en ondersteunt hen daarbij. Voor de salarisadministratie zijn we op zoek naar een ervaren medewerker die enerzijds zorgdraagt voor een goede en accurate uitvoering van de lopende werkzaamheden en anderzijds een belangrijke rol speelt in de doorontwikkeling van de personeels- en salarisadministratie.

Over onze gemeente

De organisatie bestaat uit circa 330 medewerkers. De cultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng. De organisatie biedt je graag kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren groeit het inwoneraantal van 55.000 naar 65.000 inwoners. En omdat buurgemeenten Den Haag, Delft en Rotterdam grenzen aan Pijnacker-Nootdorp hebben we te maken met grootstedelijke dynamiek. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken. Wil jij samen met deze collega’s werken aan een betrouwbare, klantgerichte en eigentijdse gemeente? Dan ben jij misschien wel de collega die wij zoeken!

Wat bieden wij je?

Wij bieden een interessante, veelzijdige en afwisselende functie in een dynamische gemeente. Het salaris hangt af van leeftijd, opleiding en ervaring en bedraagt bij een volledige werkweek maximaal € 3.376,-- bruto per maand (schaal 8). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% over je salaris. En de gemeente biedt je een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon/werkverkeer bij meer dan 5 kilometer en een Persoonlijk Gezondheidsbudget van € 250,-- per jaar.

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? En wil jij graag werken bij de Beste Werkgever 2017-2018? Wij ontvangen dan graag een actueel CV met een motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Misschien zitten wij dan binnenkort om de tafel! We ontvangen je reactie graag voor 19 juli 2018 onder nummer 2018-17 bij onze managementassistente Marijke van der Lans, e-mail: m.vanderlans@pijnacker-nootdorp.nl.
In verband met de vakantieperiode zullen de gesprekken tussen 23 juli 2018 en 23 augustus 2018 plaatsvinden. Mocht je zelf in de periode op vakantie zijn, wil je dit dan expliciet in je motivatiebrief vermelden?
Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Sander Hazebroek, telefoonnummer 06-46624125.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.