Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vacature: Beleidsmedewerker Ruimtelijk Beleid

Wil jij het verschil maken door samen met inwoners, ondernemers, collega’s en het bestuur de fysieke leefomgeving van Pijnacker-Nootdorp verder te ontwikkelen? Wij zoeken een Beleidsmedewerker Ruimtelijk Beleid (gemeentebreed Beleidsmedewerker A) voor 32 tot 36 uur per week.

Vacature Beleidsmedewerker Ruimtelijk Beleid - solliciteer voor 27 september

Als middelgrote groene gemeente tussen de grote steden bieden wij een unieke mix tussen dorp, stad en land. De bouw van ruim 2300 nieuwe woningen, de inzet op behoud en verbeteren van ruimtelijke kwaliteit van bestaande bebouwde omgeving en het opstellen van een omgevingsvisie waarbij we de gehele fysieke leefomgeving in beeld brengen (waaronder economie, wonen, glastuinbouw energie en gezondheid). Dit zijn zomaar wat uitdagingen waar het team Ruimtelijk Beleid van de gemeente Pijnacker Nootdorp mee te maken heeft. Als beleidsmedewerker Ruimtelijk Beleid ga je samen met collega’s aan de slag met deze en andere uitdagingen om het bestuur en het directieteam goed te kunnen adviseren.

Wat ga je doen?

Je hebt je eigen projecten in het ruimtelijk beleidsveld. De werkzaamheden zijn divers. Soms werk je aan projecten in het groene buitengebied, terwijl je daarnaast ook aan de slag bent op het gebied van mobiliteit, wonen, economie of glastuinbouw. Voor je projecten ben je bij zowel het bestuur als het directieteam en je collega’s het aanspreekpunt. Je bent in staat om je te bewegen in het complexe krachtenveld van regio, bestuur en samenleving en bezit de vaardigheden om de gemeente in de regio te vertegenwoordigen op het moment dat dat voor jouw projecten nodig is. Je bent strategisch sterk en kan schakelen tussen de verschillende vakgebieden van het ruimtelijk beleidsveld. Daarmee ben je een versterking van de reeds bestaande vaardigheden in het team.

Wat neem je mee?

  • Een HBO of WO werk- en denkniveau door bijvoorbeeld een opleiding bestuurskunde, sociale geografie, bouwkunde, economie, rechten of politicologie;
  • Meerdere jaren ervaring in advisering aan het bestuur;
  • Meerdere jaren ervaring in een functie in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • Aantoonbare ervaring met het schrijven van (college)adviezen en (raads)voorstellen;
  • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid en onderzoek;
  • Kennis en ervaring met (complexe) ruimtelijk planologische vraagstukken;
  • Een regionaal netwerk in het ruimtelijk domein of kan aantonen in staat te zijn een dergelijk netwerk op te bouwen;
  • Analytische vaardigheden en is in staat om knelpunten te benoemen en oplossingen te bedenken.

We zoeken niet alleen kennis, maar zeker ook een persoonlijkheid die past in ons team en met zijn of haar eigen talenten een aanvulling vormt. We zoeken iemand die zelfstandig werkt, verantwoordelijkheid neemt en deelt en graag de handen uit de mouwen steekt. We verwachten dat je zorgvuldig werkt en communicatief sterk bent. Je staat open voor veranderingen, hebt een onderzoekende blik, brengt nieuwe ideeën in en doet dit met een gezamenlijke identiteit voor ogen.

Wat bieden wij je?

We bieden je een afwisselende functie in een dynamische omgeving. Binnen de organisatie en het team wordt gedrevenheid en initiatief gewaardeerd. Je komt te werken in een team waarvoor collegialiteit en samenwerking belangrijk zijn. De functie biedt mogelijkheden voor eigen inbreng en ontwikkeling van je talenten. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij je als beleidsmedewerker A – een salaris van maximaal € 4859,- bruto per maand (schaal 11, eventueel met aanloopschaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. De functie is voor 32-36 uur per week en het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling, maar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Over onze gemeente

Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente in het hart van de Randstad. De komende jaren neemt het huidige aantal inwoners van circa 55.000 nog verder toe. Een groene gemeente met een hoge woonkwaliteit, waar het prettig en veilig wonen is. Onze drie kernen zijn goed verbonden met de omgeving. De omliggende steden als Rotterdam, Delft en Den Haag zijn zowel per openbaar vervoer als per auto en fiets goed bereikbaar. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die voorop lopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Met ons groene buitengebied geven we meerwaarde aan de woon- en leefomgeving van en zowel onze eigen inwoners als de bewoners van de regio.

Over de afdeling

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 330 medewerkers. De afdeling Beleid is de spin in het web en het aanspreekpunt voor het gemeentebestuur en de diverse vakafdelingen voor de beleidsproducten. Bij onze afdeling werken professionals op het gebied van maatschappelijk en ruimtelijk beleid, die ingezet worden op verschillende opgaven die benoemd zijn in het Hoofdlijnenakkoord en de Uitvoeringsagenda van het college. Dat vraagt om beleidsmedewerkers die in staat zijn om processen te regisseren en projectmatig te werken. We maken gebruik van elkaars kwaliteiten en werken veel samen.

Interesse?

Bieden wij je een functie die je aantrekkelijk vindt en waarvoor je in aanmerking denkt te komen? Dan nodigen wij je van harte uit te reageren door een actueel CV met een motivatiebrief voor 27 september 2019 te sturen naar de gemeente Pijnacker-Nootdorp onder vermelding van vacaturenummer 2019-30 via BEL_sec@pijnacker-nootdorp.nl. Mocht je nog vragen hebben over de functie of meer informatie nodig hebben, bel dan Edwin Wernke (afdelingshoofd Beleid) via telefoonnummer 14015.