Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding mevrouw Castelein – van Kampen

Burgemeester Francisca Ravestein heeft op zaterdag 15 november de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan mevrouw M.C.L Castelein – van Kampen. De uitreiking vond plaats tijdens het podiumprogramma van de jaarlijkse Sinterklaasintocht op het Paradeplein in Nootdorp.

Mevrouw Castelein is al vanaf 1975 - dit jaar voor de veertigste keer - met hart en ziel in de weer om van de Sinterklaasintocht in Nootdorp een succes te maken. Zij en haar man zijn feitelijk de grondleggers geweest van de Sinterklaasintocht zoals deze nu is. Zo is door de echtgenoot van mevrouw Castelein begonnen met inzamelen van gelden bij de winkeliers in Nootdorp om snoepgoed en materiaal voor de pietenpakken te kunnen maken. Ondertussen is de Sinterklaasintocht in Nootdorp een niet meer weg te denken evenement, dat met Sinterklaas en 69 pieten een groot festijn is inclusief optocht met sinterklaas en de burgemeester door het dorp.

De pieten worden ieder jaar van top tot teen van prachtige pietenpakken voorzien die door mevrouw Castelein helemaal zelf vervaardigd zijn. Zo is zij verantwoordelijk voor het ontwerpen, naaien, het kopen van de stoffen en alle andere attributen als veren, pruiken e.d., het opslaan van alle 69 pakken in haar woning, het herstellen, repareren of deels vernieuwen van de pakken. Verder zorgt ze na afloop voor het reinigen van de pakken tot het schoonmaken en dweilen aan toe van de locatie waar de pieten zich hebben omgekleed en gedoucht. Elk jaar is zij hiermee maanden in de weer. Met veel precisie, deskundigheid en geduld zorgt zij er elk jaar voor dat de pieten en sinterklaas er uit zien om door een ringetje te halen.

Diverse activiteiten

Naast deze activiteiten is mevrouw Castelein sinds 1985 actief als collectant en collecteorganisator voor de Nierstichting in de Regio en is zij sinds 2003 actief als vrijwilligster bij de plaatselijke Zonnebloemvereniging waar zij cliënten bezoekt en diverse activiteiten begeleidt.

Zeer betrokken

Met al deze activiteiten heeft mevrouw Castelein laten zien al vele jaren in maatschappelijk opzicht zeer betrokken te zijn bij onze gemeenschap.

Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw Castelein. Foto: Cok van den Berg Fotografie Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw Castelein. Foto: Cok van den Berg Fotografie