Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Uitnodiging: Tuinbouwers met lef presenteren zich

Op dinsdag 7 juni vertellen tien tuinders in Wateringen hoe ze met innovatieve concepten de consument beter bereiken. Tuinders kunnen zich nu aanmelden voor de bijeenkomst Nieuwe verdienmodellen in de tuinbouw.

Ronald Groen, sectorspecialist Tuinbouw bij de Kamer van Koophandel, vindt deze dag een must voor alle tuinders:

“Leren van de praktijkverhalen van je collega’s, dat geeft inspiratie en stimuleert om zelf meer marktgericht aan de slag te gaan.”

Ontwikkelde concepten

KAS vers geplukt, kwekers die hun eigen bloemenwinkel beginnen. Yourchid, orchideeën die de consument zelf kan opkweken. Healthy Bites, snacks van groenten en fruit die worden aangeboden bij voetbalwedstrijden en evenementen. Deze concepten zijn ontwikkeld door tuinders die zich hebben verdiept in de wensen van de consument.

Ronald Groen is zelf zoon van een rozenkweker en vertelt:

“Van oudsher is de sector heel erg gericht op productie en de technologie daarachter, maar in deze tijd biedt marktgericht werken kansen om de marges te verhogen. Het gaat om vragen als: Wat wil de consument? Wat betekent dat voor mijn product? Hoe communiceer ik mijn verhaal?”

Leren van elkaar

Tuinders die meer marktgericht willen ondernemen, krijgen tijdens de bijeenkomst op 7 juni volop inspiratie en inzichten uit de praktijk. In de kas van Ter Laak Orchids in Wateringen horen ze de verhalen van innovatieve tuinders én gaan met hen in gesprek.

“De sector is heel collegiaal en juist van de ervaringen van voorlopers kun je leren. “Zij kunnen vertellen welke valkuilen ze tegenkwamen en wat succes heeft opgeleverd.”

Aanmelden

De bijeenkomst Nieuwe verdienmodellen in de tuinbouw vindt op 7 juni van 15.30 – 19.30 uur plaats bij Ter Laak Orchideeën, Middenzwet 23, 2291 HM Wateringen. Deelname is gratis. Tuinders kunnen zich aanmelden via de website van de Kamer van Koophandel www.kvk.nl