Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Twee nieuwe bedrijven op Heron

Wethouder Van Haagen overhandigt donderdag 13 februari de omgevingsvergunning aan Gerrits en De Kneus, twee autodemontagebedrijven. Hiermee kunnen beide ondernemers van start met de bouw van hun bedrijfspand op bedrijventerrein Heron in Nootdorp.

De ondernemers Gerrits en Waldschmidt hebben de stap genomen om te investeren in een duurzame toekomst met een nieuwe bedrijfsvestiging in Nootdorp. De keuze van een locatie zoals op Bedrijvenpark Heron was een lang gekoesterde wens, die nu gerealiseerd kan worden.

Haagse bedrijven naar Heron

Beide bedrijven zijn nu nog gevestigd op de Binckhorst in Den Haag, waar geen uitbreiding en verduurzaming mogelijk is. De autodemontagebedrijven vestigen zich op de 2,9 ha grond die gemeente Den Haag heeft aangekocht om de Binckhorst te kunnen herontwikkelen en deze bedrijven een nieuwe toekomst te bieden. Van Gils maakte als eerste bedrijf de overstap naar Heron.

Bedrijventerrein Heron goed in de markt

Bedrijventerrein Heron ligt goed in de markt. Riverdale opende in januari de deuren van haar nieuwe vestiging en Fugro en Van Gils zijn halverwege vorig jaar al met de bouw gestart. In totaal is de helft van de 13 ha uit te geven grond nu gereserveerd of verkocht, en daar blijft het niet bij. Het bedrijventerrein Heron is een prachtige zichtlocatie langs de A12, met een hoge milieucategorie (4.2), midden in de randstad. Niet alleen geschikt voor bedrijven, maar met een metrohalte voor de deur, ook voor kantoren.