Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

TOP-Dobbeplas geopend

Op donderdag 13 maart is bij Nootdorp een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) geopend: TOP Dobbeplas. Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland verrichtte met wethouder Jaap van Staalduine de openingshandeling.

TOP (toeristen ontmoetings plaats) Dobbeplas

Wat is een TOP

Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. Een TOP is goed bereikbaar per auto, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en er is horeca in de buurt. De fiets- en wandelroutes die bij een TOP starten, laten de recreant kennismaken met de mooiste plekjes in de regio. De TOP’s zijn te herkennen aan de markante stalen groene grashalm van 5,5 meter hoog.

In totaal zijn er in Nederland 35 TOP’s in de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Deze zomer komen er nog zeven nieuwe TOP’s bij. Op www.toproutenetwerk.nl vindt u alle TOP’s bij elkaar.

Regiopark Buytenhout

De TOP Dobbeplas staat midden in het regiopark Buytenhout. Andere natuur- en recreatiegebieden die hierin liggen zijn: Delftse Hout, De Balij, Bieslandse Bos, het Westerpark en het Buytenpark. Samen vormen deze gebieden een groene oase van rust tussen de stedelijke bebouwing van de randstad.

De TOP Dobbeplas is mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp, stadsgewest Haaglanden, het natuur- en recreatieschap Dobbeplas en de provincie Zuid-Holland. De Stichting TOP Routenetwerken – voorheen het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme - is projectleider voor de TOP’s.

Opening TOP Dobbeplas door wethouder Van Staalduine en Gedeputeerde Weber
Opening TOP in de dobbeplas