Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Toegankelijkheid website

De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil ervoor zorgen dat in mei 2016 de informatie op www.pijnacker-nootdorp.nl en de online dienstverlening voor iedereen toegankelijk is. Hiervoor wordt de overheidsstandaard Webrichtlijnen versie 2 (niveau AA) gebruikt.

Door te voldoen aan Webrichtlijnen, zorgen we ervoor dat de de website voor iedereen toegankelijk is. Dat wil zeggen dat www.pijnacker-nootdorp.nl uit goed geschreven webpagina’s bestaat en bruikbaar is voor elk apparaat, dus ook voor mensen met aangepaste apparatuur.

Onderzoek

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft in november 2015 haar website laten onderzoeken door de Stichting Accessibility. Hieruit blijkt dat www.pijnacker-nootdorp.nl op dit moment nog niet aan alle Webrichtlijnen voldoet.

Aanpassingen

Dankzij het onderzoek hebben we wel een goed beeld welke stappen moeten worden genomen om mei 2016 volledig aan de Webrichtlijnen te voldoen. De komende periode worden gefaseerd technische aanpassingen gedaan, deze worden vervolgens getest en april 2016 doorgevoerd. Dan wordt ook een nieuwe inspectie uitgevoerd.

Regelmatige controles

De webredactie van de gemeente controleert steeds vóór publicatie de webpagina’s op toegankelijkheid. Ook worden al bestaande webpagina’s regelmatig op toegankelijkheid gecontroleerd.

Probleem gemerkt? Meld het!

Komt u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem tegen op onze website? Laat het ons weten: telefonisch via 14 015 of via e-mail webmaster@pijnacker-nootdorp.nl.