Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Studententeam op pad in Pijnacker-Nootdorp

Dinsdag 11 november brachten studenten Pedagogiek van de Hogeschool Utrecht een bezoek aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De gemeente maakt met positief jeugdbeleid kans op de Jong Lokaal Bokaal.

De Jong Lokaal Bokaal 2014 stimuleert gemeenten om samen met jongeren te werken aan een positief jeugdbeleid.

Beoordeling door studententeams en vakjury

De studententeams spraken met gemeentevertegenwoordigers en professionals, maar vooral met jongeren in Pijnacker-Nootdorp zelf. Samen met een vakjury bepalen ze welke gemeenten doorgaan naar de finale. De wedstrijd is een initiatief van NJR, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht.

Wethouder José van Egmond:

"Natuurlijk hoop ik dat we winnen! Dat bewijst namelijk dat we op de goede weg zijn."

Bezoek studententeams Jong Lokaal Bokaal 2014 - Smoothies Jeugdwerk

Interactief kennismaken

Burgemeester Ravestein en Wethouder van Egmond ontvingen de studenten. Daarna maakten ze op locatie kennis met Team4Talent, een kickboksclinic en de 0%-disco. Op een interactieve manier werden de studenten meegenomen in de activiteiten die door jongeren en het jongerenwerk georganiseerd worden. Ook spraken ze met jongeren, ouders, professionals, bestuurders en het beleidsteam jeugdbeleid over uiteenlopende thema's.

Een greep uit de reacties van de tweedejaars studenten:

"Ik vond het opvallend dat de gemeente niet alleen over positief jeugbeleid schrijft, maar het ook in de praktijk brengt."

"De gemeente doet heel veel sámen met jeugd en jongeren."

"De presentaties zijn zeer verhelderend."

Nog 12 gemeenten in de race

De eerste selectieronde bestond uit het beoordelen van beleidsstukken, verslagen en andere bijdragen. Daar viel al een aantal gemeenten af. De twaalf gemeenten die doorgingen zijn: Rijswijk, Renkum, Stichtse Vecht, Wijk Bij Duurstede, Pijnacker-Nootdorp, Zwolle, Leeuwarden, Houten, Hengelo, Oss, Goes en Almere. Alle twaalf gemeenten worden bezocht door studententeams. Aan de hand van de bevindingen kiest een jury, bestaande uit experts en jongeren, drie finalisten voor de Jong Lokaal Bokaal. De prijs wordt op 19 januari 2015 door staatssecretaris Van Rijn uitgereikt.