Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Storing riolering buitengebied verholpen

Dit weekend ontstond een technische storing met de riolering in het buitengebied. Hierdoor werkte de drukrolering op sommige plekken onvoldoende. Maandag 21 oktober zijn alle technische storingen verholpen en in de loop van de dag was de grootste overlast van het water weer voorbij.

Doordat de riolering niet meer goed werkte, werd het afvalwater niet meer goed afgevoerd en raakten de rioleringsputten te vol. Het gevolg hiervan was een borrelende riolering en afvalwater (in de WC) dat omhoog kan komen. Voor bedrijven gold dat ze langer van de eigen buffer gebruik moesten maken.

Verhelpen van overlastmeldingen

De afgelopen dagen zijn gemeentelijk medewerkers hard bezig geweest met verhelpen van de meldingen van de overlast: het leegpompen van ondergelopen ruimten en overgelopen putten. De grootste overlast voor (voornamelijk) bedrijven kon hiermee worden verholpen.

Buitengebied

De overlast ontstond in het buitengebied, met name drie gebieden: Het deel rond de Ackerdijkseweg, Zuideindseweg en de Oude Leedeweg in Oude leede, de glastuinbouw bij de Kooltuinen in Delfgauw en een aantal kassen/tuinders rond de Blokweg in Pijnacker.

Contact met de gemeente

Door de drukte met storingsmeldingen was de storingsdienst dit weekend slecht bereikbaar. Sinds maandag werkt ook de telefonische storingsdienst weer zoals gebruikelijk.
Het storingsnummer is in principe voor spoedmeldingen buiten kantoortijden. Overdag kunnen inwoners van Pijnacker-Nootdorp altijd bellen met het Klant Contact Centrum, via tel. 14 015.