Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en gemeente Pijnacker-Nootdorp gaan samenwerken

De stichting ADO Den Haag in de Maatschappij, de stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondertekenden op maandag 7 juli een samenwerkings-overeenkomst. Op het zonovergoven veld van het Kyocera Stadion werden de drie handtekeningen geplaatst.

Ondertekening bij het ADO stadion met 3 drie personen

“Sport is niet alleen gezond, maar laat jongeren ook hun talenten benutten en leert ze bijvoorbeeld samen te werken in een team,” aldus sportwethouder Peter van Haagen.

Desi Beans, van het jeugd en jongerenwerk: “Door de samenwerking kunnen we nu bijvoorbeeld het project ‘De Held’ ook in onze gemeente inzetten. Spelers en trainers van ADO Den Haag bezoeken dan scholen, samen met het Driemensschap (politie, jeugd en jongerenwerk en wijkmanager). Met de leerlingen van groep 7 praten ze over pesten, discriminatie, zinloos geweld en homoacceptatie. De voetballers van ADO Den Haag vervullen een belangrijke voorbeeldrol voor de jongens en meisjes in de klas.”

Directeur van ADO Den Haag en voorzitter van de stichting Piet Jansen: “Het is mooi dat steeds meer partners in de regio de weg naar ADO weten te vinden. ADO Den Haag is meer dan voetbal en bekommert zich ook om de samenleving in de regio, dat blijkt vandaag maar weer. Maar natuurlijk blijft onze kernactiviteit altijd het winnen van voetbalwedstrijden!”