Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Stedin controleert gasnet

Netbeheerder Stedin is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van elektriciteitskabels en gasleidingen in de provincie Zuid-Holland. Om de kwaliteit optimaal te houden controleert Stedin deze zomer het gasnet in Pijnacker-Nootdorp. Dit is een periodieke en preventieve controle.

gascontroleur

Preventie

De Nederlandse netten behoren tot de veiligste ter wereld. In totaal beheert Stedin ongeveer 24.000 kilometer gasleidingen die tenminste elke vijf jaar preventief door de netbeheerder worden gecontroleerd. Daarnaast legt Stedin nieuwe infrastructuur aan en worden jaarlijks tientallen kilometers gasleiding vervangen.

Controle tot de voordeur

Gasnetcontroleurs lopen dit jaar tussen juli en oktober het gehele gasnetwerk af. Zowel op straat, maar ook tot aan de voordeur van woningen en bedrijven. De medewerkers zijn uitgerust met een met gps-navigatie en een sleepmat voorzien van een gasdetector.

Gaslucht

Ruikt u een gaslucht? Neem dan direct contact op met Stedin via het Nationaal Storingsnummer gas & elektriciteit: 0800-9009. Dit gratis telefoonnummer is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.