Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Startsein bouwrijp maken plangebied Tuindershof

Recent zette de gemeente Pijnacker-Nootdorp de eerste schop in de grond voor de nieuwe woonwijk Tuindershof. Wethouder Van Kuppeveld gaf het officiële startsein door het water in de nieuw gegraven Meander te laten stromen.

Startsein bouwrijk maken Tuindershof

Wethouder Van Kuppeveld stapte op de graafmachine en hielp VanderHelm Bedrijven een handje bij het bouwrijp maken van de nieuwe woningbouwlocatie in Pijnacker. Door het onthullen van een zogenaamde “pin” op de locatie maakt ook de Ontwikkelingscombinatie Tuindershof de start en sfeer van de wijk kenbaar. Dit is een samenwerking gevormd door BPD Ontwikkeling BV, Kavel Vastgoed en Waaijer Projectrealisatie.

Peter van Swam namens de ontwikkelcombinatie:

“Gezamenlijk hebben we onze kwaliteiten gebundeld om een mooi stedenbouwkundig plan te maken. Komende periode ontwikkelen we de woningen om na de zomer in verkoop te kunnen gaan”.

Tuindershof wordt een natuurvriendelijke woonwijk met ruimte voor natuur en een hoge biodiversiteit. Bestaande ecologische structuren in het gebied worden met elkaar verbonden via watergang De Meander. Zo ontstaat er een natuurlijke structuur waar potentie is voor een toename van de biodiversiteit. Ook biedt dit ruimte voor kinderen en bewoners om in de eigen woonomgeving in contact te komen met de natuur.

Frank van Kuppeveld, wethouder gemeente Pijnacker-Nootdorp:

“Het wordt een prachtige klimaatadaptieve wijk met zo’n 600 woningen. Een mooie uitbreiding van Pijnacker”

Klimaatadaptieve wijk

De meanderende waterstructuur heeft naast haar esthetische functie ook een praktische: het regenwater wordt zoveel mogelijk in het gebied vastgehouden zodat zowel in natte als droge tijden geen overlast ontstaat. De hoofdwatergang door het gebied (meander) geeft de mogelijkheid om te variëren in peilen voor berging van water, bijvoorbeeld bij een extreme piek in waterval.

Woonwijk Tuindershof voor iedereen

Tuindershof wordt een nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker met een omgeving die rust ademt en omgeven is door water en groen. In de dorpse, groene wijk komen ruim 600 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. De Ontwikkelingscombinatie Tuindershof realiseert er ongeveer 500. De woningen liggen aan sfeervolle straatjes, aan groene lanen, aan de meander of op een erf. Tuindershof wordt een samenhangende, herkenbare wijk met één dorpse architectuursfeer die gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De openbare ruimte is het fundament van de wijk. De groene, duurzame inrichting die uitnodigt tot ontmoeting en ontspanning zorgt voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

De bouw van Tuindershof start naar verwachting eind 2020. Meer weten? Kijk op www.tuindershof.nl