Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Stappen in versoepeling coronamaatregelen

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Dit maakte het kabinet op 6 mei bekend. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

Wat blijft gelden

Voor iedereen blijft gelden: was vaak je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoeken, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand van anderen en werk zoveel mogelijk thuis.

Stap voor stap iets meer ruimte

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar als we ons aan de belangrijkste maatregelen houden, komt er wel stapsgewijs meer ruimte.

Stappenplan

Het kabinet heeft een stappenplan opgesteld voor het versoepelen van de maatregelen tussen 11 mei en 1 september. Het versoepelen van de maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. De 1,5 meter afstand blijft altijd van kracht. Als het echt nodig is, dan kan en moet een besluit om meer ruimte te geven weer worden teruggedraaid.

Info over de maatregelen

Kijk voor de meestgestelde vragen over maatregelen rondom het coronavirus op Rijksoverheid.nl/corona.
Kijk op de website van het RIVM voor de meest actuele informatie over dit nieuwe coronavirus en volg de website van GGD Haaglanden.

Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.

Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.