Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Stap uit je stad!

De website 'Stap uit je stad' is live; het startsein voor de campagne van het eerste Stap uit je Stad-weekend op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Er is een groot aanbod aan uitjes. Voor elke leeftijd is er iets te doen.

Poster Stap uit je stad

Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp doet ook mee met ‘Spetter spater en een hapje voor later’ (bij restaurant Buytenhout) en ‘Vang de natuur in je mand!’ (bij restaurant De Vang).

Voor elke leeftijd is er iets te doen

In elk uitje werken een aantal organisaties samen aan een zo leuk mogelijk aanbod. Sommige activiteiten zijn actief: fietsen, kanoën, suppen, klimmen, raften, boogschieten, speuren, trailrunning, powerkiten en meer. Andere meer recreatief: lopend, per (huur)fiets, per fluisterboot, waterbus of per eend (2CV), genieten van de prachtige omgeving en smullen van lokale heerlijkheden. Weer andere uitjes zijn cultureel: met kunstroutes en tochten langs historische gebouwen.

Van niet duur tot gratis

In totaal zijn er 40 uitstapjes waarmee de stedelingen de directe woonomgeving van haar mooiste kant kunnen ervaren. Tegelijkertijd geeft dit initiatief vrijetijdsondernemers die in de buitengebieden actief zijn, een steuntje in de rug. De 40 uitjes zijn te vinden en te boeken op: www.stapuitjestad.nl

Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp

Met Stap uit je Stad willen de 23 gemeenten in deze regio de stedelingen laten ervaren hoeveel leuks er te doen is in hun eigen ‘achtertuin’. Van Voorne Putten tot Midden-Delfland, van Maassluis tot Krimpenerwaard. En, gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft veel groene ruimte! Het grote natuur- en recreatiegebied Buytenhout biedt vele mogelijkheden voor recreatie en buitensporten. Het maakt de gemeente een goede basis voor een actieve dag in de buitenlucht!