Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Staatsliedenbuurt bijna klaar!

Wie een rondje maakt in de Staatsliedenbuurt, ziet een compleet gerenoveerde buurt die bijna klaar is. Wat rest is een aantal werkzaamheden, met name in de Schoutenlaan en dat wordt begin maart afgerond.

Momenteel wordt de Schoutenlaan bestraat. Verspreid over de gehele Staatsliedenbuurt moet her- en der nog het laatste groen worden aangebracht.

Ruimte voor huismus

Een viertal hagen in de Tilanussingel zijn bestempeld als verblijfplaats voor de huismus. Daarom konden deze in eerste instantie nog niet worden verwijderd. Op advies van een deskundig ecologisch adviesbureau worden de hagen nu vóór 15 maart vervangen door nieuwe hagen. De huismussen kunnen dan voor het broedseizoen begint een veilig heenkomen zoeken in de nieuwe hagen.

Tip!

Dat huismussen tot bedreigde diersoort zijn uitgeroepen heeft een reden: veel tuinen en braakliggende terreinen worden tegenwoordig bestraat en bebouwd en daarmee wordt de natuurlijke leefomgeving van dit vogeltje steeds kleiner. Ons advies: leg voldoende groen aan in uw tuin!

Voortuin in Pijnacker Noord

Plaatjes van voortuinen!

In de buurt zijn veel kabels en leidingen vervangen. Omdat deze deels in de voortuinen liggen, moesten veel voortuinen gerooid worden. Ook al had dat veel voeten in de aarde, voor veel bewoners was dit hét moment om de voortuin aan te pakken. Het resultaat mag er zijn: het zijn plaatjes geworden en dat is een compliment waard!