Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Schoonmaakacties rond Nationale Opschoondag

Zaterdag 29 maart is weer de Landelijke Opschoondag. Rond deze dag zijn diverse initiatieven van bewoners en scholen om eens flink de bezem door de straat te halen

Kinderen ruimen zwerfvuil op in Delfgauw

De gemeente zorgt voor prikkers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes.

Basisschool Waterwilg is begonnen

Op 7 maart begon basisschool De Waterwilg in Nootdorp met een opruimactie rond de school. 20 maart gaan bewoners rond de Dobbeplas zwerfvuil verwijderen en op 22 maart maken bewoners van de Windlusthof in Nootdorp hun omgeving schoon.

Zwerfvuilbokaal

Dinsdag 25 maart is de jaarlijkse strijd om de Zwerfvuilbokaal Delfgauw. Dan gaan kinderen van de Triangel, de Meander en het Spectrum het zwerfvuil verwijderen in en rondom het centrumgebied van Emerald. De winkeliers, SWOP, Jeugd- en jongerenwerk, Vestia en verschillende vrijwilligers werken aan deze actie mee.

BSO Skippy

1 april ruimt BSO Skippy de omgeving van de Meikoninginlaan (Oud Delfgauw) op. Een actie van vrijwilligers uit de wijk samen met Rondom Wonen, de Bewonersvereniging Delfgauw en de gemeente.

DAPper

29 maart is de eerste actie van de Delfgauwse Afval Prikkers oftewel: het DAPper-team. Dit initiatief van bewoners is ontstaan vanuit het Leefbaarheidsplan Delfgauw. Het DAPper-team gaat maandelijks in Delfgauw zwerfvuil verwijderen. Inwoners kunnen zich bij dit initiatief aansluiten. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/DAPperDelfgauw.

Doe ook mee!

Ook op 29 maart kunt u meedoen met de eerste actie: een uur zwerfvuil ruimen rondom het water van de Witmolen/Kreekrug. Deelnemers verzamelen zich om 14.00 uur op het Gouden Rijderplein bij de fiets/loopbrug.