Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Samenwerken tegen woninginbraken

De aanpak van woninginbraken is al vele jaren een van de speerpunten van politie en gemeente. In het voorjaar houdt de politie de zogenoemde ‘Witte Voetjes Actie’.

Op stoeptegel ligt een kartonnen wit voetje van de Politie met daarop de tekst  Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn...Als u uw huis verlaat of  even niet kunt opletten : sluit ramen en deuren!

Als bewoner kunt u zelf ook een belangrijke rol spelen bij het aanpakken en voorkomen van insluiping en woninginbraken. Dit kan bijvoorbeeld door uw huis goed te beveiligen, ramen en deuren te sluiten, maar ook door een oogje in het zeil te houden in de buurt. Een veilige gemeente maken we samen!

Wees alert

Veel opgeloste inbraken blijken te danken aan meldingen van inwoners. Ziet u iets verdachts, of mogelijk een woninginbraak, aarzel niet en bel direct de politie via 112. Dit nummer mag u voor dit doel gebruiken, omdat hierdoor de politie direct in actie kan komen. Let goed op de dader(s). Denk aan zaken als postuur, haardracht, maar bijvoorbeeld ook aan de kleur en het kenteken van een auto. Als u anoniem een misdaad wil melden, kan dat via 0800 - 7000.