Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Risicokaart

De risicokaart geeft burgers, beleidsmakers en beleidsuitvoerders meer inzicht in de aanwezige risico's in hun omgeving, waardoor zij zich beter kunnen voorbereiden op mogelijke rampen.

Op de risicokaart van de provincie Zuid-Holland kunt u inzoomen op locaties in uw leef-, woon- en werkomgeving. U krijgt dan inzicht in de risico's die voor u van belang zijn.
U kunt de risicokaart online benaderen en zeer gedetailleerd kijken naar de risico's binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Logo risicokaart

Risicobronnen

Op de risicokaart staan risicobronnen, denk hierbij aan bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, zoals een LPG-station.

Kwetsbare objecten

Verder staan er kwetsbare objecten op de kaart. Dat zijn plaatsen waar veel mensen tegelijk aanwezig zijn of mensen die zichzelf niet goed in veiligheid kunnen brengen als dat nodig is. Bijvoorbeeld scholen, huisvesting voor minder validen, hoge kantoorgebouwen en grote recreatiecomplexen.

Wijzigingen

De informatie op de risicokaart komt van de provincie, gemeenten, milieudiensten en het Rijk. De kaart verandert regelmatig, bijvoorbeeld doordat bedrijven verhuizen, of er nieuwe bij komen. Kijk daarom regelmatig op de risicokaart.

Vragen?

Voor vragen over de risicokaart kunt u terecht op de website www.risicokaart.nl. Voor vragen over een bepaalde locatie die op de risicokaart staat, kunt u terecht bij de helpdesk van de risicokaart: risicokaart@pzh.nl of telefoonnummer 070 - 441 83 00. Als u vragen of opmerkingen over de risicokaart heeft aan de gemeente, dan kunt u mailen naar risicokaart@pijnacker-nootdorp.nl.