Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Regenwater, niet in het riool!

De gemeente wil de werking van de riolering in het buitengebied verbeteren. Belangrijk daarbij is het verminderen van de hoeveelheid regenwater dat door het drukriool afgevoerd wordt.

We willen bewoners informeren over de problemen die veroorzaakt worden door een te grote hoeveelheid regenwater in het drukriool. Er zijn diverse mogelijkheden om regenwater op een andere manier af te voeren dan via het gemeentelijk riool.

Hoe zit het met uw regenwater?

Woont u in het buitengebied en is uw regenwater nog niet afgekoppeld van de riolering? Dan vragen we u dit wel te doen. Zo helpt u mee aan een betere werking van de drukriolering van u en uw buren. Bovendien past dit binnen het beleid van de gemeente. In het gemeentelijk rioleringsplan 2014 – 2017 staat vermeld dat dat regenwater afgesloten moet worden van de (druk)riolering.

Folder

Informatie over de gevolgen voor het rioolstelsel en mogelijkheden die er zijn om regenwater op een andere manier af te voeren kunt u lezen in onderstaande folder.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Elsa Hoogendoorn via e.hoogendoorn@pijnacker-nootdorp.nl of telefoonnummer 06-46981596.