Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Recreatiegebied Dobbeplas

Tussen Nootdorp en het Bieslandse Bos ligt de Dobbeplas. De plas heeft een surfoever, zandstrand, speel- en ligweide en diverse paden en is dus ideaal voor wandelen, surfen, roeien, zwemmen of vissen.

Ook is er een skeelerbaan, die in de winter gebruikt wordt als ijsbaan. Er is een hondenbos en een restaurant met terras. Het natuurbeleving eiland is een paradijsje voor vogels en natuurliefhebbers.

Dobbeplas zwemwaterkwaliteit

Zwemwaterkwaliteit

De kwaliteit van natuurwater kan in de zomermaanden snel veranderen. Voor liefhebbers van zwemmen in natuurwater is het daarom verstandig om de kwaliteit van het water vóór het zwemmen te checken.

Tijdens het officiële zwemseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) bewaakt de provincie Zuid-Holland de kwaliteit van een groot aantal zwemwaterlocaties in Zuid-Holland. Het water wordt in laboratoria van de waterschappen onderzocht op bacteriën en aanwezigheid van onder andere blauwwieren. Zo nodig geeft de provincie een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod af.

Op de website www.zwemwater.nl vindt u alle zwemwaterlocaties. U kunt zich op diverse manieren laten informeren over de kwaliteit van het zwemwater, zoals twitter, teletekst, RSS feed of via de zwemwatertelefoon 070 - 441 75 50.