Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Reconstructie kruispunt Pijnackerse Poort

De gemeente werkt aan een reconstructie van het kruispunt Oostlaan, Vlielandseweg en Klapwijkseweg. Dit kruispunt - de Pijnackerse Poort - is een van de belangrijkste kruispunten in Pijnacker.

Met de herinrichting zorgen we voor een verkeersveilig kruispunt met een vlottere doorstroming van het verkeer. Ook werken we aan parkeerfaciliteiten bij halte Pijnacker Centrum voor auto’s en fietsers.

De herinrichting bestaat uit een aantal onderdelen:

  • de reconstructie van het kruispunt zelf
  • de herinrichting van de Klapwijkseweg tussen de Monnikenweg en de Vlielandseweg
  • de herinrichting van de Oostlaan tussen de Emmastraat en de RandstadRailhalte
  • de herinrichting van de Vlielandseweg en de Wethouder van der Vaartlaan
  • de aanleg van het oostelijk voorplein met fietsenstalling bij de Randstadrailhalte
  • de aanleg van een P&R-terrein tussen de Klapwijkseweg en de spoorlijn ter vervanging van het voormalige P&R- terrein op het Stationsplein

Ontwerp in overleg

In samenspraak met omwonenden zijn de ontwerpen voor dit gebied gemaakt. Ook het bestemmingsplan is inmiddels aangepast.

Informatieavond

Op dinsdag 9 februari 2016 heeft de gemeente samen met aannemer KWS een informatieavond gehouden. Hieronder vindt u de presentatie van deze avond.

Aan het werk

Aannemer KWS is geselecteerd om het werk uit te voeren. Op de website van KWS leest u alles over de uitvoering van dit project, www.kws.nl. Via een webcam kunt u de verrichtingen volgen.

Meer informatie

Aannemer KWS is altijd bereikbaar voor vragen en meer informatie.

Vanuit de gemeente wordt er toezicht gehouden op de werkzaamheden van KWS door de Rob van der Haak. Hij is op werkdagen bereikbaar op tel. 06 51177232.