Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Raadsleden uit twee gemeenten fietsen samen

Raadsleden uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, Hoogheemraadschap en FES bedrijfsleven maakten zaterdag 8 juni een fietstocht door het Oostland.

In de Oude Polder: over Tennet en de aansluiting van de Oostelijke randweg op de N470

De fietstocht -georganiseerd door het bestuur van het FES en Groenzoom project- was bedoeld om raadsleden te informeren over de ontwikkelingen in het gebied. En hoe kan dat beter dan op de fiets, op een zaterdagochtend in de warme lentezon. Goed om met eigen ogen te zien waarover we in juni 2013 in beide gemeenteraden besluiten moeten nemen; het nieuwe bestemmingsplan Oostland-Pijnacker en Oostland-Berkel.

Ondernemen in het FES Oostland

De route ging kriskras door het plangebied van FES Oost en de Groenzoom. Nabij de Oude Polder en het tracé van de nieuwe hoogspanningsverbinding werd onder meer uitleg geven waar precies de Oostelijke randweg komt te liggen die het tuindersgebied aansluit op de N470 met een nieuwe rotonde.

Het bedrijfsleven gaf aan dat tuinders positief naar de ontwikkelingen in het gebied kijken en ondanks de economische moeilijke tijden kansen zien voor duurzaam ondernemen. Het Hoogheemraadschap kon in de hoek Pieter Bregmanlaan/N470 duidelijk maken waarom juist daar de waterberging Voorafsche Polder moet komen te liggen. Al met al ontwikkelingen die het gebied klaar maken voor de toekomst.

Recreëren in het groen

Het tuindersgebied Fes Oostland sluit naadloos aan op de Groenzoom, de lange smalle strook bestemd voor natuur en recreatie. Straks kan de recreant op de fiets of met de kano door het hele gebied van de Groenzoom peddelen.

Trots op het Oostland en Groenzoom

Namens alle deelnemers hartelijk dank aan Jan en Petra Millenaar van Het Fruitboertje aan het Kleihoogt voor de hartelijke ontvangt en smakelijke fruitmandjes met kersen, aalbessen en aardbeien. En dank aan de familie Van der Burg voor de heerlijke stukjes kaas, frisse melk en karnemelk waarmee de bijna veertig deelnemers hun dorst konden lessen. Van beide bedrijven kun je met recht zeggen: ondernemers in dienst van de natuur! Ons Oostland, een gebied midden in de randstad, een gebied om trots op te zijn.

Namens de gemeenteraadsleden uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, vertegenwoordigers van het FES bedrijfsleven, de Groenzoom, het Hoogheemraadschap Delfland en de beide gemeenten.