Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Raadsleden Metropoolregio op werkbezoek in Pijnacker-Nootdorp

Wat heeft Pijnacker-Nootdorp de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te bieden? Raadsleden uit Westvoorne Bernisse, Brielle, Spijkenisse en Hellevoetsluis komen dat ontdekken.

Op woensdag 12 november bezoeken zij onder leiding van wethouder Peter van Haagen de vestiging van Fugro op het nieuwe bedrijventerrein Heron in Nootdorp. Daar nemen zij een kijkje in de praktijk en aansluitend gaan zij in gesprek met de bedrijfsleiding. Daar bespreken zij wat het bedrijf kan betekenen voor de Metropoolregio en andersom.

Metropoolcongres

Het werkbezoek gaat vooraf aan het Metropoolcongres van woensdag 12 november. In totaal vinden die middag zeven werkbezoeken plaatsaan een bedrijf of instelling dat om bepaalde redenen interessant is voor de hele regio. Hieraan nemen raadsleden van de 24 Metropoolgemeenten deel.

Met het bedrijfsbezoek krijgen de raadsleden de gelegenheid kennis te maken met een ander deel van de Metropoolregio. In het gezamenlijke programma later op de dag staan de congresdeelnemers stil bij de start van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag per 1 januari 2015. Inmiddels hebben alle 24 gemeenteraden in de Metropoolregio ingestemd met de Gemeenschappelijke Regeling waarin de bestuurlijke samenwerking is vastgelegd. De Metropoolregio richt zich op een betere bereikbaarheid van de regio en het aantrekkelijker maken van de regio als vestigingsplaats voor nieuwe bedrijven.