Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Project wijkgericht werken Oude Leede

In navolging van de drie kernen is ook in Oude Leede een project van het wijkgericht werken uitgevoerd.

Cultuurhistorie Oude Leede in beeld

Medio 2011 hebben de bewoners er zelf voor gekozen om informatieborden met cultuurhistorische informatie over Oude Leede in het buurtschap te plaatsen. Een werkgroep met enkele enthousiaste Oude Leedenaren heeft alle benodigde informatie verzameld, de informatieborden ontworpen en deze in overleg met de gemeente laten maken.

In maart 2013 zijn de vijf borden geplaatst: bij de entree van het recreatiegebied Ruyven, in de Ackerdijkse polder, in de Zuidpolder, bij de Bergboezem polder Berkel en op de brug voor het buurthuis en de voormalige schoolgebouwen.

Foto: Cok van den Berg Foto: Cok van den Berg

Onthulling borden

Op 23 maart 2013, de eerste Lentedag in de winterse kou, heeft wethouder Jaap van Staalduine de borden samen met de bewonerswerkgroep onthuld.

QR-code

Alle informatieborden zijn voorzien van een QR-code waarmee via de website van de Bewonersvereniging Oude Leede (BOL), www.oudeleede.nl, extra achtergrondinformatie en foto’s kunnen worden gevonden.

Zo geeft het informatiebord bij de Bergboezem van polder Berkel bijvoorbeeld een impressie hoe de polder er in het verleden uitzag, hoe de bemaling in z’n werk ging en welke molen daar nu nog van over is. Ook wordt antwoord gegeven op de vragen waar zich de resten van het beschermde rijksmonument ‘Huis van Ruyven’ bevinden en hoe Oude Leede aan z’n naam komt. En kent u al het verhaal van de Hoekse en Kabeljauwse twisten?

Kom kijken!

De BOL nodigt wandelaars en fietsers van harte uit om de informatieborden tijdens een wandeling of fietsronde door de mooie omgeving van Oude Leede te komen bekijken.