Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Project Kus de Kikker

In 2012 werd gestart met de uitvoering van een bijzonder kunstproject voor de bewoners van Zonnehof en Vrouwtjeslant in Nootdorp. Doel is het stimuleren van hechte sociale verbintenissen tussen het oude en het nieuwe Nootdorp door het gezamenlijk ontwikkelen van een kunstwerk.

Logo van project Kus de Kikker

Thuisgevoel

Van oudsher is Nootdorp een sociale en betrokken gemeenschap, met een sterk ontwikkeld verenigingsleven. De gemeente is in korte tijd fors gegroeid. Die groei heeft veel goeds gebracht, maar de vanzelfsprekende onderlinge samenhang van het vroegere Nootdorp is onder druk komen te staan.

Om het thuis in Nootdorp gevoel te versterken is het project Kus de Kikker gestart door de kunstenaars Germa Huijbers en Carolina Agelink in opdracht van de gemeente. Het kunstproject bood in de eerste fase van het project de bewoners van Zonnehof en Vrouwtjeslant een veelzijdige reeks van activiteiten aan in de periode februari – september 2012.

Mensen bij elkaar tijdens de start van het project Kus de Kikker

Uit die activiteiten en ontmoetingen kwam een groot aantal aanknopingspunten, behoeftes en ideeën voort die samen de basis vormen voor een kunstwerk wat op dit moment door atelier Huijbers en Agelink ontwikkeld en uitgewerkt wordt. Dit kunstwerk krijgt uiteindelijk een permanente plaats in het gebied Zonnehof/Vrouwtjeslant.

Over de titel

De prinses werd beloond voor haar dappere daad: omdat ze de kikker durfde te kussen, veranderde hij in een prins. De titel ‘Kus de Kikker’ verwijst naar de moed van de prinses. Want project Kus de Kikker is nieuw en bijzonder. Het vraagt om nieuwsgierigheid en interesse om erin mee te gaan. Deelnemen aan het activiteitenprogramma was dan ook voor de bewoners van Vrouwtjeslant en Zonnehof een soort kikker kussen. Het bracht nieuwe contacten binnen de wijk, de bewoners en atelier Huijbers en Agelink leerden elkaar steeds beter kennen, en langzaamaan werd duidelijk wat de wijk aan kunstzinnige toevoegingen kan gebruiken. Uiteindelijk zal de kikker in een kunstwerk veranderen dat niet alleen voor, maar evenzeer van de wijk is.

Nieuwsbrieven

Meer weten?

U kunt meer over dit project lezen op:

  • Facebook, via: Huijbers en Agelink Atelier (groepen: Kus de Kikker Nootdorp)
  • Twitter, via: @kusdekikker