Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Pijnacker-Nootdorp wint eerste Fietsaward

Vandaag ontving de gemeente Pijnacker-Nootdorp de Fietsaward van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. De gemeente Pijnacker-Nootdorp werd gekozen tot winnaar omdat zij niet alleen hun medewerkers maar ook de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in hun gemeente aanzetten tot minder, anders en schoner reizen.

Ilona Jense, wethouder verkeer is trots op het winnen van de award.

"Duurzame mobiliteit is de kernwaarde van de toekomst. Als werkgever zetten we fors in op fietsen. Het gaat om vitaliteit en daar draagt fietsen aan bij. Inmiddels fietst al 60% van de medewerkers en de ambitie is dat aantal de komende jaren te verhogen.”

Goede verbinding

Om automobilisten een goed alternatief te bieden zorgen we in er samenwerking met de MRDH voor dat de OV verbindingen van en naar de gemeente goed en frequent zijn. En faciliteren we samen met de regio P&R voorzieningen. Bovendien zijn er bij de randstadrailhaltes gratis bewaakte fietsenstallingen. Daarnaast ligt er een uitstekend fietspadennetwerk in en om onze gemeente met kwalitatief goede fietspaden. Ook proberen we in samenwerking met scholen kinderen vaker lopend of met de fiets naar school te gaan.

Ondernemers in onze gemeente moedigen we aan hun medewerkers te stimuleren minder vaak de auto te gebruiken. Dat doen we samen met de mobiliteitsmakelaar van Bereikbaar Haaglanden.

Fietsen stimuleren

De Fietsaward is in het leven geroepen door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, een kennisplatform van VNO-NCW West, de MRDH, de gemeente Den Haag, TLN en evofenedex met als doel het bereikbaar houden van de regio. De prijs wordt toegekend aan die organisatie die de afgelopen jaren forse stappen heeft gezet om het fietsen door medewerkers te stimuleren. Van alle genomineerde organisaties, het Haga Ziekenhuis, MN en Royal Lemkes, kwam Pijnacker-Nootdorp als beste naar voren.

Wethouder Jense met Fietsaward bereikbaar Haaglanden en Rijnland