Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Overlast grondtransport voorkomen

De alternatieve route voor het grond- en zandtransport via de Tuindersweg naar het gronddepot ontlast de Verlengde Europalaan.

Europalaan in Pijnacker met modder door grondtransport

De vele grond- en zandtransporten over de Verlengde Europalaan naar het gronddepot van de gemeente, zorgden voor overlast voor omwonenden en gebruikers van de weg. De gemeente heeft in overleg met de bewoners naar een oplossing gezocht. Het transport zal vanaf nu gebruik maken van de Tuindersweg.

Depot

Het depot wordt gebruikt voor tijdelijke opslag van zand dat gebruikt wordt voor de voorbelasting, en grond dat vrijkomt of nodig is voor de bouw in woonwijken en op bedrijventerreinen. Het gaat hier om zand en grond dat voldoet aan strenge keuringseisen. Voor de gemeente is het rendabeler dit zelf op de slaan en te transporteren naar die plekken in de gemeente waar het nodig is, dan steeds opnieuw te verkopen en aan te kopen, met alle keuringen die daarmee gemoeid zijn.

Transport

Vanaf het gronddepot is nu een bouwweg aangesloten op de rotonde van de Tuindersweg. Het fietspad is hiervoor iets verlegd. Vanaf april zal de gemeente voor het transport gebruik maken van de Tuindersweg voor verschillende bouwprojecten. Alleen nog voor het gedeelte van het gronddepot dat achter de watergang ligt moet nog gebruik worden gemaakt van een stukje van de Verlengde Europalaan naar de bouwweg.