Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Openbare tapkraan in Pijnacker

Sinds woensdag 17 juli heeft gemeente Pijnacker-Nootdorp een openbare tapkraan, waar iedereen gratis een lekker fris glaasje drinkwater kan tappen.

De kraan staat bij de picknicktafel naast de rotonde aan de Nobellaan/Noordweg in Pijnacker.

Deze locatie is uitgekozen, omdat langs deze plek veel mensen komen of stoppen om uit te rusten. Niet alleen woon-werkverkeer, maar ook veel recreatieve fietsers.

Wethouder Bert van Alphen is blij met het tappunt: “Dunea heeft op verschillende plekken in de duinen, maar ook in steden openbare tapkranen staan en wil dit netwerk uitbreiden. Ook wij hebben nu tegen kostprijs een kraan laten plaatsen door Dunea. Als het goed bevalt, dan komt er wellicht elders in de gemeente nog één.“

Duurzaam je dorst lessen

De wethouder vindt het tapkranenprogramma van Dunea sowieso een goed initiatief: “Met een openbare kraan bied je niet alleen een extra service aan inwoners, maar het is ook mooi om op deze manier aandacht te besteden aan een duurzame leefomgeving. Door zo’n tapkraan wordt het kopen van flesjes (duur) bronwater onnodig en sparen we plastic flessen uit, inclusief het vervoer ervan. Maar bovenal: water uit de kraan is gewoon lekker en gezond!”

De kraan geeft 24 uur per dag water en staat er van 1 april tot en met 1 november. In de winterperiode wordt de kraan verwijderd om bevriezing van leidingen te voorkomen.