Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Open riooldag 8 juni

Wat is een wit schaap? Of een kolkenzuiger? Hoe belangrijk is het riool? Ontdek het zelf tijdens de open riooldag op zaterdag 8 juni.

Fris water? Duik in het riool. Open riooldag 8 juni 10.00-15.00 uur. Rioolgemaal Europalaan Pijnacker.

Bezoek het rioolgemaal

In Pijnacker kun je die dag het rioolgemaal aan Europalaan 20 bezoeken. Neem van 10.00 tot 15.00 uur een kijkje achter de schermen. Een medewerker van de gemeente vertelt alles over de werking van het gemaal. Daarnaast is er van alles te zien over het riool.

Voor jong en oud

Bekijk filmpjes over de werking van het riool en de gevolgen van verkeerd rioolgebruik. Ook staan er twee bijzondere wagens: een rioolinspectiewagen en een rioolreinigingswagen. Hiermee kun je kijken in het riool en kun je met eigen ogen zien wat er allemaal in het riool terechtkomt. Met de rioolreinigingswagen kunnen we het riool schoonmaken. Kortom, leuk voor kinderen en volwassenen!

Campagne 'Niet in het riool'

De Open Riooldag maakt deel uit van de campagne 'Niet in het riool'. De campagne is gericht op het stimuleren van goed rioolgebruik. De campagne 'Niet in het riool' wordt gevoerd door de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, Schiedam, Vlaardingen, Westland, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap van Delfland. Kijk voor meer informatie op www.nietinhetriool.nl.