Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Onthulling gedenkteken voor overleden kinderen

Burgemeester Buddenberg heeft een gedenkteken onthuld ter herinnering aan overleden kinderen uit deze gemeente. Het monument is geplaatst op begraafplaats St. Janshof.

Het gedenkteken voor overleden kinderen op begraafplaats St. Janshof

De onthulling vond plaats in aanwezigheid van een aantal ouders die op tragische wijze een kind zijn verloren. Met deze ouders heeft burgemeester Buddenberg de afgelopen tijd gesprekken gevoerd. Ontroerende gesprekken die de impact van een dergelijk verlies pijnlijk duidelijk maken.

Plaats van herinnering en troost

Het gedenkteken kan niet alleen voor deze ouders een plaats van herinnering en troost zijn, maar ook voor alle andere ouders die veel te vroeg een kind verloren hebben. Of het kind al dan niet geboren was, baby, tiener of al volwassen; allen die een dergelijk verlies ervaren hebben kunnen steun ontlenen aan dit gedenkteken.

Het gedenkteken – een platte, ronde schijf, gedragen door cypressen – rust op een betonnen voet. Deze is bedoeld voor het plaatsen van persoonlijke spulletjes, zoals waxinelichtjes.
De onthulling vond in beslotenheid plaats in aanwezigheid van enkele ouders, de burgemeester en de kunstenares Tine van de Weyer.