Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Ondertekening overeenkomst aankoop grond door OPCW

De directeur-generaal van de Organisatie voor het verbod op chemische wapens (OPCW), Fernando Arias, en de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, mevrouw Francisca Ravestein, ondertekenden de grondaankoopovereenkomst en de akte van overdracht voor het perceel waarop de OPCW haar nieuwe Centre for Chemistry and Technology (ChemTech Centre) zal bouwen.

Heron

De ondertekeningsceremonie op donderdag 19 december 2019 vond plaats in het gemeentehuis van Pijnacker-Nootdorp. Het ChemTech Center wordt gebouwd op bedrijvenpark Heron.

Vrijwillige bijdrage

De werkzaamheden voor het ontwerp van het gebouw zijn gepland voor januari 2020, en de bouw van het gebouw is gepland voor eind 2022. De aankoop van het perceel in Business Park Heron werd mogelijk gemaakt door een vrijwillige bijdrage van € 2,3 miljoen aan het ChemTech Center Trust Fund, dat werd verstrekt door het Koninkrijk der Nederlanden.

Het project van € 33,5 miljoen voor de bouw van het ChemTech Center heeft tot doel de versterking van de wetenschappelijke en operationele mogelijkheden van de OPCW om te reageren op huidige en opkomende dreigingen met chemische wapens.

Directeur-generaal van de OPCW, Fernando Arias, en burgemeester Ravestein bij de ondertekening van de koopovereenkomst

Directeur-generaal van de OPCW, Fernando Arias, en de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, mevrouw Francisca Ravestein.