Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Ondernemers op Heron kiezen voor zonne-energie

Het gasverbruik moet omlaag en de verduurzamings-commissie Heron, waarin gemeente en enkele ondernemers zitting hebben, heeft het initiatief genomen ondernemers te ontzorgen in de te maken keuzes, subsidieaanvraag en aanbesteding. En dat werkt! De meeste ondernemers doen mee. En kiezen voor zonne-energie.

Zonnepanelen Heron

Gemeente Pijnacker-Nootdorp is trots op deze initiatiefrijke ondernemers. Verduurzaming van de energievoorziening is al jaren een speerpunt in de gemeente en op bedrijvenpark Heron.

Bel Impex is één van die bedrijven op Heron dat al snel het initiatief nam tot verduurzaming van haar pand. Bel Impex is specialist op het gebied van import en export van exotische groenten en fruit. Het bedrijf levert een breed assortiment aan producten van ervaren gecertificeerde leveranciers uit binnen- en buitenland. Door de forse koelingsbehoefte is het stroomverbruik van Bel Impex zo’n 100.000KWh per jaar. Dit verbruik staat gelijk aan zo’n 30 woningen. Het gasverbruik om het kantoor te kunnen verwarmen betreft bijna 2.000m3 gas.

Elke Oudendijk van Bel Impex geeft aan dat zij dit jaar gekozen heeft voor een eerste grote stap:

“Maar liefst 184 zonnepanelen zijn onlangs geplaatst. Zij produceren 45% van de totale stroombehoefte. Een lucht gebonden warmtepomp neemt de functie over van onze CV gasketel. Zo ontstaat er een situatie waardoor Bel Impex geen gas meer nodig heeft. De warmtepomp verbruikt stroom, die weer door de zonnepanelen worden geleverd. Zo wordt ons verwarmingssysteem gevoed door onze eigen zonnepanelen.”
“Volgend jaar kunnen we een volgende stap maken”, vervolgt Elke. “Uiteindelijk is het mijn doel om ‘eigen stroom’ te produceren voor de komende 20 jaar. Zo ben ik niet langer afhankelijk van energie leveranciers;  de prijsstelling van de energie is zodoende afgedekt. De landelijke subsidies voor zowel de warmtepomp als de zonnepanelen maakte het voor mij nu nog aantrekkelijker om te investeren. Het systeem kent een goed financieel rendement. Daarnaast dragen wij op deze manier een steentje bij aan onze leefomgeving, waarvan wij weer afhankelijk zijn. Oh ja, Energy Guards uit Den Haag, een verduurzamingsbedrijf, heeft de gehele installatie naar volle tevredenheid geplaatst.”
Elke Oudendijk van Bel Impex Elke Oudendijk van Bel Impex

Bent u als ondernemer ook geïnteresseerd in zonnepanelen?

Neem dan contact op met l.rip@pijnacker-nootdorp.nl