Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug bij Oranjehof

Tussen Oranjehof en Julianalaan in Pijnacker ligt sinds kort een nieuwe fiets- en voetgangersbrug.

Wethouder van Staalduine op de nieuwe fietsbrug

De nieuwe overspanning ziet er heel anders uit dan zijn voorganger. De brug oogt veel lichter dan de oude houten versie, die aan vervanging toe was. Het bouwwerk heeft een speels stalen hekwerk, passend bij de groene locatie van de brug, die onderhoudsarm en duurzaam is.

Beton

De nieuwe brug is een technische innovatie van de bedrijven IPV Delft, Pieters Bouwtechniek, Hi-Con en Griekspoor en heeft een duurzaam karakter. Vanwege het bijzondere ultrahogesterktebeton heeft de brug een superdun brugdek met een dikte van 8,5 centimeter. Het beton van de brug heeft een speciale geïntrigeerde anti-slip toplaag, zodat het niet nodig is de brug te asfalteren of te betegelen. Dit scheelt in onderhoud. De brug zelf is – ook weer vanwege het bijzondere beton - onderhoudsvrij en gaat zeker 100 jaar mee.

Zorgvuldig

Wethouder Jaap van Staalduine is verheugd met deze nieuwe brug:

”Het is een bijzonder ontwerp, waarbij de lange levensduur en het onderhoudsvrije karakter me erg aanspreken. Zeker voor een gemeente die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en zorgvuldig met belastinggeld wil omgaan. Een interessante optie voor andere bruggen in de gemeente die de komende jaren aan vervanging toe zijn.”