Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nieuwbouwproject Keijzershof

Ten zuiden van Pijnacker wordt hard gewerkt aan de voltooiing van de wijk Pijnacker Zuid. Pijnacker Zuid bestaat uit drie delen: Tolhek, Centrumlijn en Keijzershof. Tolhek is afgerond, de bouw van de woningen in de wijk Keijzershof is in 2007 gestart en de ontwikkeling van Centrumlijn volgt nog.

Tolhek, Centrumlijn en Keijzershof zijn gescheiden door het spoor van de RandstadRail. Keijzershof ligt ten zuiden van Pijnacker aan de westkant van het spoor en Tolhek en Centrumlijn aan de oostkant. Beide wijken zijn met elkaar verbonden door de Hofpleintunnel. De tunnel is bedoeld voor fietsers, voetgangers, auto- en busverkeer. Op de plankaart ziet u de wijk Keijzershof.

Goed leven is Keijzershof

In Keijzershof worden tot 2024 zo'n 2300 woningen gebouwd voor starters, doorstromers, jongeren en ouderen, in allerlei prijsklassen. Keijzershof is verdeeld in vier deelgebieden: de Erven, Park van Buijsen, Boszoom en Centrum.
Keijzershof wordt een wijk met een dorps karakter, maar wel met alle voorzieningen op loopafstand. Groen en rustig wonen, met verschillende recreatiemogelijkheden om de hoek en goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto en de fiets.

Terug naar boven

Deelgebied De Erven

De Erven is inmiddels afgerond. In dit deelgebied zijn met name eengezinswoningen gerealiseerd. Een kindvriendelijk deel van de wijk dat ligt tegen de rand van het oude dorp Pijnacker.

Deelgebied Boszoom

In Boszoom worden de laatste 26 woningen rond de zomer van 2019 opgeleverd. Daarnaast wordt er in de eerste helft van 2019 een fietsverbinding aangelegd van de Boszoom naar het natuur- en recreatiegebied de Groenzoom.

Deelgebied Centrum

Rondom Wonen ontwikkelt in deelgebied Centrum (wijkpark Het Groene Vizier) een 30-tal appartementen. Een project met sociale huurwoningen die duurzaam zullen worden verwarmd. Meer informatie vindt u op de website van woningcorporatie www.rondomwonen.nl.
Daarnaast wordt in het Groene Vizier een uitbreiding van de huidige scholen gerealiseerd. De inrichting van het park wordt uitgevoerd zodra de bouw van de appartementen en de school is afgerond.

Deelgebied Park van Buijsen

Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van het deelgebied Park van Buijsen. Park van Buijsen grenst aan de Plas van Van Buijsen, een gebied met een grote landschappelijke waarde. Duurzaamheid en kwaliteit staan voor dit deelgebied dan ook hoog in het vaandel. De woningen worden gasloos ontwikkeld en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, zowel bij woningen als in de openbare ruimte. Kijk voor meer informatie op www.parkvanbuijsen.nl

Ook worden in dit deelgebied vrije kavels uitgegeven. Een vrijstaande woning bouwen of een 2-onder-1 kap met familie of vrienden? Op een van de 27 kavels, gelegen op twee eilanden in de Plas van Van Buijsen, kan uw droom werkelijkheid worden. In juli 2019 gaan de kavels in verkoop. Wilt u zich aanmelden als belangstellende? Kijk dan op:

Wat is de planning voor Keijzershof?

Met de bouw van de woningen is eind 2007 gestart. Al in november 2008 konden de eerste bewoners van Keijzershof hun intrek in de woningen nemen. Inmiddels is het grootste gedeelte van de woningen opgeleverd en zijn er winkels, scholen en medische voorzieningen gerealiseerd. De planning is dat in 2024/2025 alle woningen in de deelgebieden zijn opgeleverd.

Terug naar boven

Alles dichtbij is Keijzershof

Direct aan het wijkpark het Groene Vizier is een multifunctionele accommodatie gerealiseerd met daarin drie basisscholen: De Keizerskroon van de Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker (SKOP), de protestants christelijke basisschool De Vlinderboom en de school voor speciaal onderwijs De Prinsenhof.
Voor meer informatie over deze scholen kunt u kijken op www.dekeizerskroonpijnacker.nl of www.cbsdevlinderboom.nl of www.nldata.nl/prinsenhof/.

Terug naar boven

Verder omvat het complex een kindercentrum met peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een sporthal, alsmede een kantine en speelvelden voor handbalvereniging Oliveo.

Winkelen

Keijzershof heeft een eigen winkelcentrum, waar wonen wordt gecombineerd met winkels en (dag)horeca., U vindt hier onder andere een Albert Heijn, Etos, Gall&Gall, bakker, Primera, opticien, bloemist en kapper.

Medische voorzieningen

In Keijzershof vindt u medische voorzieningen, zoals een huisarts, apotheek, fysiotherapeut en tandarts in gezondheidscentrum De Kroon. Dit is vlakbij de RandstadRail halte van Pijnacker Zuid gesitueerd. In dit centrum worden wonen, zorg en welzijn optimaal gecombineerd en zijn er allerlei mogelijkheden voor uiteenlopende vormen van dienst- en zorgverlening. In gebouw Kwartel is de Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker gevestigd. Ook vindt u hier een kapsalon, bloedprikdienst en een logopedistenpraktijk. In dit gebouw is ook een zorghotel gerealiseerd.

Goed bereikbaar is Keijzershof

Keijzershof is prima bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. De provinciale weg N470 vormt een snelle verbinding vanaf de A12 bij Zoetermeer naar de A13 bij Delft. Ook is er bij Pijnacker Zuid een aftakking naar Rotterdam (N471).

Terug naar boven

Metrolijn E (RandstadRail)

Keijzershof is via de halte Pijnacker Zuid van Metrolijn E uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrolijn E rijdt tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal en daarna door naar eindpunt Slinge. Overdag rijdt de metro om de 10 minuten, in de avonduren en in het weekend om het kwartier. Naast de halte Pijnacker Zuid zijn er in onze gemeente nog twee haltes: Pijnacker Centrum en Nootdorp. Meer informatie over de dienstregeling vindt u op de website van de RET, www.ret.nl

Informatiecentrum Keijzershof

Het informatiecentrum Keijzershof is gevestigd aan Raaigras 2 (gebouw Kluut) in Pijnacker. Het informatiecentrum is geopend op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Hier kunt u terecht voor verkoopinformatie, informatie over de wijk Keijzershof maar ook over gemeentelijke zaken.

Terug naar boven

Meer informatie

Voor meer informatie over Keijzershof kunt u kijken op www.keijzershof.nl. U kunt zich hier ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Voor meer informatie over de huurwoningen kunt u contact opnemen met woningcorporatie Rondom Wonen, www.rondomwonen.nl.

Terug naar boven