Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nieuwbouwproject Keijzershof

Ten zuiden van Pijnacker verrijst de nieuwe wijk Pijnacker Zuid. Pijnacker Zuid bestaat uit drie delen: Tolhek, Centrumlijn en Keijzershof. Tolhek is afgerond, de bouw van de woningen in de wijk Keijzershof is in 2007 gestart en Centrumlijn volgt nog.

Tolhek, Centrumlijn en Keijzershof zijn gescheiden door het spoor van RandstadRail. Keijzershof ligt ten zuiden van Pijnacker aan de westkant van het spoor en Tolhek en Centrumlijn aan de oostkant. Beide wijken zijn met elkaar verbonden door de Hofpleintunnel. De tunnel is bedoeld voor fietsers, voetgangers, auto- en busverkeer. Ook de fietstunnel Weidegang is geopend. Op de plankaart ziet u de wijk Keijzershof.

2300 woningen in vier deelgebieden

In Keijzershof worden tot 2019 zo'n 2300 woningen gebouwd voor starters, doorstromers, jongeren en ouderen, in allerlei prijsklassen. Keijzershof is verdeeld in vier deelgebieden: Erven, Eilanden, Boszoom en Centrum. Keijzershof krijgt een dorps karakter dat mooi aansluit bij de bestaande wijk Koningshof in Pijnacker.

Terug naar boven


Goed Leven is Keijzershof

Wat is de planning voor Keijzershof?

Met de bouw van de woningen is eind 2007 gestart. Al in november 2008 konden de eerste bewoners van Keijzershof hun intrek in de woning nemen. Inmiddels zijn bijna 1000 woningen opgeleverd en ook de bouw van het woonzorgcentrum Weidevogelhof is afgerond. Meer informatie over de start verkoop van projecten kunt u vinden op de website www.keijzershof.nl. Voor meer informatie over de huurwoningen kunt u ook kijken op de website www.rondomwonen.nl of contact opnemen met woningcorporatie Rondom Wonen.

Terug naar boven

Voorzieningen in Keijzershof

Direct aan het wijkpark het Groene Vizier is een multifunctionele accommodatie gerealiseerd met daarin drie basisscholen: De Keizerskroon van de Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker (SKOP), de protestants christelijke basisschool De Vlinderboom en de school voor speciaal onderwijs De Prinsenhof. Voor meer informatie over deze scholen kunt u kijken op www.dekeizerskroonpijnacker.nl of www.cbsdevlinderboom.nl of www.nldata.nl/prinsenhof/.
Verder omvat het complex een kindercentrum met peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een sporthal, alsmede een kantine en speelvelden voor handbalvereniging Oliveo.

Terug naar boven

Winkelen

In de Dorpsstraat in het deelplan Centrum van Keijzershof is het winkelcentrum gevestigd. In dit winkelcentrum, waar wonen wordt gecombineerd met winkels en (dag)horeca, is er ruimte voor ± 3900 m² winkeloppervlak. Onder andere een Albert Heijn, Etos, Gall&Gall, bakker, Primera, opticiën, bloemist en kapper. Kijk voor meer informatie op www.keijzersveste.nl.

Medische voorzieningen

In Keijzershof vindt u de medische voorzieningen in gezondheidscentrum De Kroon in gebouw Watersnip van het woonzorgcentrum Weidevogelhof, dat vlakbij de RandstadRail halte van Pijnacker Zuid is gerealiseerd. In dit centrum worden wonen, zorg en welzijn optimaal gecombineerd en zijn er allerlei mogelijkheden voor uiteenlopende vormen van dienst- en zorgverlening. In gebouw Kwartel is de Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker gevestigd. Ook vindt u hier een kapsalon, bloedprikdienst en logopedistenpraktijk. In dit gebouw is ook een zorghotel gerealiseerd.

Bereikbaarheid N470

Keijzershof is prima bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. De provinciale weg N470 vormt een snelle verbinding vanaf de A12 bij Zoetermeer naar de A13 bij Delft. Ook is er bij Pijnacker Zuid een aftakking naar Rotterdam (N471).

Terug naar boven

Metrolijn E (RandstadRail)

Keijzershof is via de halte Pijnacker Zuid van Metrolijn E uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrolijn E rijdt tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal en daarna door naar eindpunt Slinge. Overdag rijdt de metro om de 10 minuten, in de avonduren en in het weekend om het kwartier. Naast de halte Pijnacker Zuid zijn er in onze gemeente nog twee haltes: Pijnacker Centrum en Nootdorp. Meer informatie over de dienstregeling vindt u op de website van de RET, www.ret.nl

Terug naar boven

Informatiecentrum Keijzershof

Het informatiecentrum Keijzershof is gevestigd aan Raaigras 2 (gebouw Kluut) in Pijnacker. Het informatiecentrum is geopend op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Hier kunt u terecht voor verkoopinformatie, informatie over de wijk Keijzershof maar ook over gemeentelijke zaken.

Terug naar boven

Meer informatie

Voor meer informatie over Keijzershof of voor het aanmelden voor de digitale nieuwsbrief kunt u kijken op www.keijzershof.nl.

Terug naar boven