Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nieuwbouwproject De Scheg

Op locatie De Scheg in Pijnacker verrijst binnen enkele jaren een nieuwe duurzame, gasloze woonwijk. Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft hiervoor het initiatief genomen in samenspraak met de gemeente. De nieuwbouwlocatie ligt ter hoogte van de bocht Vlielandseweg en Katwijkerlaan in Pijnacker. Een locatie dicht tegen het natuur- en recreatiegebied De Balij en tegelijk vlakbij metrostation Pijnacker Centrum.

Duurzaam wonen in Pijnacker

De Scheg krijgt een duurzaam karakter met oog op de toekomst. Alle woningen worden gerealiseerd zonder gasaansluiting. Daarnaast worden de grondgebonden woningen minimaal energieneutraal.

De nieuwe wijk krijgt circa 340 woningen met een afwisselend woningbouwprogramma. Naast koopwoningen in de vrije sector komt er met circa 100 sociale huur- of koopwoningen ook plek voor bijvoorbeeld jonge starters en kleine huishoudens. Het plan kent daarbij een variatie aan woningtypes. Zo komen er appartementen, rug-aan-rug-woningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Volop keuze dus voor nieuwe bewoners!

Planning

  • Op 23 april 2018 ondertekenden Janssen de Jong en gemeente Pijnacker-Nootdorp een intentieovereenkomstom voor de ontwikkeling van het gebied.
  • Daarna volgde een eerste aanzet om te komen tot een gebiedsvisie van de woningbouwlocatie.
  • Op 5 november 2018 vond een inloopavond voor omwonenden plaats.
  • In 2019 vindt de verdere planuitwerking plaats. De gebiedsvisie is de basis voor het bestemmingsplan.
  • De planning is om in het tweede kwartaal van 2019 het voorontwerpbestemmingsplan aan te bieden aan de gemeenteraad.

Op zijn vroegst zal op deze locatie in 2020 gestart worden met de bouw.

Meer informatie

Lees meer op de website van Janssen de Jong: www.jjpo.nl